Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bora Çınar: Üst yapıya sporcu çıkarırken zorlanıyoruz… Çünkü…

İlimizin başarılı ve çalışkan basketbol antrenörlerinden Bora Çınar, üst yapıya sporcu taşımanın zorluklarını anlattı.

İlimizin başarılı ve çalışkan

Zirve Spor Kulübü’nde maddi bir getirinin olmadığının altını çizen genç antrenör şu şekilde konuştu: Kızlarımız 14 yaşından sonra bana geliyorlar. Takıma teknik olarak yön veriyorum. Onları o yaşa özgü antrenmanlarla A takıma hazırlıyorum. Bizim kulübümüzün farkı; maddiyatın olmamasıdır. Burada sadece günlük esasına göre çalışıyoruz. Kurumların, Büyükşehir Belediyesi’nin salon ve ulaşım desteği oluyor. Diğerlerini de kendi imkanlarımızla yapıyoruz. Bu şekilde sadece performans sporcuları yetiştirmeye çalışıyoruz.

18 YAŞINDAN SONRA MOTİVASYONU KAYBOLUYOR

U-10, 11, 12, 14, 16 ve 18 kızlar liginde, yani altı kategoride birden liglere katılan tek takım biziz. Hedefimiz önümüzdeki sezon da Türkiye şampiyonalarına katılmak. Yetiştirdiğimiz kızlarla Bölgesel Lig’de oynayabilmek ve onlara A takım hedefi verebilmek. Eğer A takımı hedefi vermediğinizde sporcular 18 yaşından sonra bu motivasyonu göstermiyor ve onları kaybediyoruz. Bu yüzden bu ligin önemi bizim için çok büyük.

ÜST DÜZEY MAÇ YAPAMIYORUZ

11,12,13,14’de Türkiye şampiyonası yoktur. Bunlar sadece yerel olarak düzenlenir. Bu yaşlarda birinci olduk. U14’te Kocaeli ikincisi olduk. 16 ve 18’lerde de birinci olduk. U-16 ve U-18’de aynı zamanda Marmara’da yarı finallere kaldık ama yarı finallerde çok güçlü rakipler ile karşılaştık. Bizim tek eksiğimiz onlara göre üst düzey maç yapamıyoruz. Oradaki antrenör arkadaşlarımızla görüştüğümüzde 73 tane maçla finallere geldiklerini söylüyorlar. Biz burada 3-4 maçla gidiyoruz.

MALESEF EV SAHİBİ OLAMADIK

Kıran kırana mücadeleleri yapamadığımız için kızlarımızın maç tecrübesinden yarı finalde yenilip buradaki finalde ev sahibi olamadık maalesef.  Kocaeli Zirve Spor Kulübü adında Instagram sayfamız var… Buradan bizlere ulaşabilirler. Yeni sezonumuza 16 ve 18 kategorilerinde başladık. Eksik giderici antrenmanlarla başladık. Temmuz 10’unda çift antrenmanımız olacak. Sabah atletizm güç, akşam da teknik antrenmanlara başlayıp 16, 18 ve A Takım sezonlarına gireceğiz inşallah.

2 TECRÜBELİ SPORCU GETİRECEĞİZ

Gerçekçi olmak gerekirse kendi yetiştirdiğimiz kızlarla oynayacağız. Bir de İzmit’te bilinen 2 ablayı aramıza almak istiyorum. Kızlarıma yol göstersinler ve aynı zamanda onlara profesyonelliği anlatsınlar. Kısacası 12 kişinin 2’sini basketbolcu ablalarından yapacağım. Bir iki sene sonra bu kızlarımızın performansına göre hedefimiz tabi ki olur. Ama bir iki sene içinde böyle bir hedefimiz yani 2. Lig hedefi olması çok gerçekçi değil.

İKİSİ OLMADAN OLMAZ

İlimizde altyapıya yatırım yapıp, bu altyapıdaki oyuncuları üst yapıya taşıyacak hedefte amacı olan kulüp eksikliği var. Ya sadece altyapıya bakıp basketbol okulu anlamında çalışan ve o günkü geçimini sağlayan kulüplerimiz var ya da sadece üst yapıya bakan o günkü koşullarda kendini ifade eden kulüplerimiz var. İkisini beraber yapmayan hiçbir oluşumda başarı çıkmaz.

KEŞKE YAPABİLSEK

BOTAŞ, Nesibe Aydın, TED Ankara Koleji… Bunlar 10-11 yaştan çocukları alıp, yetiştirip Türkiye Şampiyonları’nda oynatıyorlar. Sadece kendi yetiştirdikleri olmuyor. 14-16’da transfere başlıyorlar. Bunlar nereden baksanız 2-3 tane altyapıdan sporcu veriyorlar. Onların oluşumu çok detaylı oluşum. Keşke bunları yapabilsek. Biraz süreç isteyen bir durum.