BORSA VERGİ SON DAKİKA: Mehmet Şimşek Borsa Vergi Resmen Açıkladı! Borsaya Yüzde 40 Vergi Geldi Mi, Ne Zaman Gelecek?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek borsa vergi açıklaması ardından son dakika mesajı geldi. 1 Temmuz Pazartesi günü yapılan canlı yayında, "Kripto varlıkları vergi kapsamına alacağız" denildi. Peki, borsa vergi ne kadar olacak? İşte yanıtı..

BORSA VERGİ SON DAKİKA: Mehmet Şimşek Borsa Vergi Resmen Açıkladı! Borsaya Yüzde 40 Vergi Geldi Mi, Ne Zaman Gelecek?

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek katıldığı televizyon yayınında borsa vergi duyurusu yaptı. Kayıt dışıyla mücadelede geri adım atılmayacağını söyleyen Hazine Bakanı Mehmet Şimşek kripto varlıklar ve borsa kazançlarının vergilendirilmesi için çalışmanın başladığını söyledi. Peki, borsa vergi ne kadar olacak? Borsa vergi nasıl alınacak? Borsa vergi kimler verecek? İşte merak edilenler..

MEHMET ŞİMŞEK BORSA VERGİ SON DAKİKA

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Şu anda birçok kesim vergiden imtina etmeye çalışıyor. Ciddi bir kayıt dışılık var. Biz bununla mücadele ederek sonuç alacağız. Verginin tabanını büyüterek sonuç alacağız. İstisnaları kaldırarak sonuç alacağız. Vergide adaleti tesis edeceğiz. Çok kazanandan çok, az kazanandan az. Kripto varlıkları vergi kapsamına alacağız. Belki bu pakette değil ancak bir sonraki pakette borsa kazançlarının da vergilendirilmesini çalışıyoruz" dedi.

BORSA VERGİ NE KADAR OLACAK?

En düşük vergi yüküne sahip ikinci ülke Türkiye mesajı veren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Biz işletmelerde artık hasılat tespitine gideceğiz. Kasaya oturacağız, sabahtan kapanışa kadar hasılat tespiti yapacağız. Bunu değişik günlerde, değişik aylarda tekrarlayacağız. Beyan bununla uyumlu değilse izaha davet edeceğiz. Bunun için de yetki talep edeceğiz. Çok kazananları buradan uyarıyorum. Kayıt dışı çabalarının cezaları ağırlaşacak. Denetimleri sıklaştıracağız. Giderek daha çok algoritmaları ve yapay zekayı devreye alacağız" diye konuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ