Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bostancı: “İlaçlama dönemleri geçirilmemeli”

Havaların ısınması ile birlikte hızla üreyen pireler Kocaeli’de de çok fazla görülmeye başlandı. Kocaeli Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Mehmet Bostancı, evcil hayvan ve kümes hayvanları sahiplerine ilaçlama uyarısında bulundu. 

Havaların ısınması ile birlikte

Kocaeli’de kurak geçen ve mevsim normallerinin üzerinde seyreden günlerin ardından hızla çoğalan pireler pek çok yerde görülmeye başlandı. Konuyla ilgili gelen şikayetler ise vatandaşları paniğe sürükledi. Pire yayılmasının öne geçilmesi için alınacak en önemli tedbirin hayvan sahiplerinin hayvanlarının ilaçlamalarını zamanında yaptırması olduğunu belirten Kocaeli Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Mehmet Bostancı, konuya ilişkin açıklamada bulundu. 

İLAÇLAMA DÖNEMİ GECİKTİRİLMEMELİ

Kocaeli Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Mehmet Bostancı, “Son zamanlarda havaların ısınmasına bağlı olarak pire yayılımında büyük artış yaşanmaya başladı. Özellikle hayvan sahiplerinin bu konuda hassas davranması gerekli. Hayvan sahiplerinin pirelere karşı hayvanlarının ilaçlanmalarını aksattığını duyuyoruz. Normalde bu ilaçlamaların dönemleri var o dönemlerde kesinlikle ilaçlama yapılmalı” dedi. 

EVLERİN DIŞ CEPHELERİ İLAÇLANABİLİR

Bostancı, “Pirelerin yayılmaya başlamasının en büyük nedeni havaların ısınmasıyla birlikte hayvanların dışarılara daha çok çıkması, birbirleriyle daha çok temas etmesi. Sonuç olarak hayvandan hayvana bir şekilde bulaşıyor. İlerleyen günlerde sıkıntı yaşanmaması için vatandaşların hayvanlarının dış parazit aşılarını, pire tedavilerini yaptırmaları gerekli. Ayrıca büyükbaş hayvancılıkla, küçükbaş hayvancılıkla, kanatlı hayvancılıkla ilgilenen varsa hayvanlarını besledikleri alanlarının dış çevresini ilaçlamaları gerekiyor hatta vatandaşlar da evlerini pire salgınına karşı dışarıdan ilaçlayabilir” şeklinde konuştu.