Bozkurt Uslu başvurusunu yarın yapacak

2019 seçimlerinde Körfez Belediye Başkanlığı adaylığından çekilmek zorunda kalan CHP’li Bozkurt Uslu gazetemize yaptığı açıklamada “Körfez’de yarım kalan işimi tamamlayacağım” demişti. Uslu, aday adaylığı başvurusunu yarın yapacak.

Bozkurt Uslu başvurusunu yarın yapacak

Yerel seçimlere aylar kala aday adaylığı başvuruları devam ediyor. CHP’de 21 Kasım’da başlayan aday adaylığı başvuru süreci 28 Kasım’da sona erecek. CHP’nin 2019 yerel seçimlerinde belediye başkan adayı olarak açıklanan ancak İYİ Parti ile yapılan ittifak sebebiyle adaylıktan çekilen Bozkurt Uslu da aday adaylığı için başvuracak. Uslu başvurusunu yarın saat 15.00’de CHP Körfez ilçe başkanlığına giderek yapacak.

BOZKURT USLU KİMDİR?

Bozkurt Uslu 1956’da İstanbul’da doğdu. Selanik ve Erzincan kökenli ailesi ile birlikte 1965 yılında Körfe Yarımca’ya taşındı. Babası Merhum Mehmet Hayri Uslu Petkim’in ve Yarımca Belediyesi’nin ilk kurucularındandır. Kocaelispor’un Türkiye Şampiyonu olduğu 1973 döneminde kadronun önemli isimlerinden biri idi. Bu sezonlarda gösterdiği başarılı performans ile Yarımca’da Yılın Sporcusu seçildi. 1975 yılında siyasete atıldı. Üniversite yıllarında CHP İstanbul Gençlik Kolları’nda görev yapan Uslu, 1980 darbesinden sonra siyasete ara verdi. 2000 yılında DSP Merkez İlçe Yönetimi’nde Örgütlenmeden Sorumlu Komisyon Başkanlığı görevini üstlendi. Rahmetli İsmail Cem’in daveti üzerine Yeni Türkiye Partisi Kocaeli Kurucu İl Başkanlığı görevini üstlendi. 2006 yılında YTP-CHP birleşmesi sürecinde önemli rolü ile öne çıktı.2004–2010 yılları arasında Kocaeli Sivil İnisiyatif Kurulu Başkanlığı görevini üstlendi. 2006–2009 yılları arasında Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkan Danışmanlığını yürüttü. Dört sene ADD Kocaeli Şube Başkanlığı yaptı. 2009 yılında CHP İl Sekreterliği görevini üslendi. 2012–2017 yılları arasında CHP Kocaeli Seçim Koordinasyon ve Referandum Koordinasyon Kurullarında Başkanlık görevlerini yürüttü. 2013 yılından itibaren CHP’nin Kocaeli’deki Örgütlenme Komisyonlarının içinde resmi olarak görev aldı. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunu olan Bozkurt Uslu turizm ve inşaat sektörlerinde ticari faaliyetlerini yürütüyor. Evli ve 3 çocuk babası.