BP Türkiye satıldı mı? BP Türkiye Petrol Ofisi'ne mi satıldı? Kaç liraya satıldı?

BP Türkiye satıldı mı? BP Türkiye Petrol Ofisi'ne mi satıldı? Kaç liraya satıldı?

Son günlerde gündeme damga vuran haberlere göre, BP Türkiye'nin Petrol Ofisi Grubu'na satıldığı açıklandı. Petrol Ofisi Grubu, ana hissedarlık pozisyonunu Vitol'e ait olan şirketin Türkiye'deki akaryakıt operasyonlarını satın almak üzere BP ile hisse alım sözleşmesi imzaladığını duyurdu. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, Türkiye'deki BP Petrolleri A.Ş. ve BP Turkey Refining Limited şirketlerini kapsayan bu satın alma işleminin bedeli ise henüz açıklanmadı.

Petrol Ofisi Grubu'nun açıklamasına göre, bu satın alma işlemi Rekabet Kurumu'nun onayına tabi olacak ve işlemin tamamlanması 2024 yılında gerçekleşmesi bekleniyor. BP'nin Türkiye'deki akaryakıt operasyonlarından sorumlu şirketin ana hissedarı olan Vitol'ün yönetim kurulu üyesi Chris Bake, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bu anlaşmanın Türkiye'deki operasyonlarını genişletmek isteyen Petrol Ofisi Grubu için önemli bir fırsat sunduğunu belirtti.

BP'nin Türkiye'deki akaryakıt operasyonları kapsamında toplamda 770 adet akaryakıt istasyonu bulunmaktadır. Şirket, Türkiye topraklarında 1912 yılından bu yana faaliyet göstermekte olup, ayrıca Bakü-Tiflis-Ceyhan Petrol Boru Hattı'nda da hissesi bulunmaktadır. Detaylar ve satış bedeli, Rekabet Kurumu'nun onayının ardından netlik kazanacak.