Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Brezilya Dışişleri Bakanı’ndan bir garip seçim çağrısı

Venezuela’da 28 Temmuz’da devlet başkanlığı seçimleri yapılacak. Konuyla ilgili Brezilya Dışişleri Bakanı Mauro Vieira seçimin adil yapılmasını talep etti.

Venezuela'da 28 Temmuz'da devlet

Brezilya Dışişleri Bakanı Mauro Vieira, Venezuela’da 28 Temmuz’da düzenleneceği açıklanan devlet başkanlığı seçimlerinin “adil” yapılmasını desteklediklerini belirtti. Basın mensuplarına açıklamada bulunan Vieira, Venezuela’daki seçimlerin toplumsal barışa katkı sağlayacağını dile getirerek, “İktidar partisi ile muhalefet arasında anlaşmaların olabileceğini umuyoruz ve çeşitli diyalog girişimlerine yoğun şekilde katılıyoruz.” ifadesini kullandı.

“SEÇİMİN ŞEFFAF YAPILMASINI İSTİYORUZ”

Venezuela’da muhalefet liderlerinden Maria Corina Machado’nun politikadan 15 yıl menedilmesine ilişkin soruya Vieira, bunun Venezuela’nın iç sorunu olduğunu ve bu konuda yorum yapmayacaklarını söyledi. Vieira, Venezuela hükümeti ile muhalefet arasında sağlanan Barbados anlaşmasını hatırlatarak, “Yazılı olarak bazı önemli anlaşmalar yapıldı ve önemli olan sürekli iletişim halinde kalmaktır. Müzakerelerin çoğu kamuya açık yapıldı. Seçimlerin adil, şeffaf, açık ve net yapılmasını arzu ediyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.