Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bu altyapı çalışması turizme yarayacak!

İSU Genel Müdürü Ali Sağlık 2024 yılında Kuzuyayla Tabiat Parkı ile Maşukiye arasında bulunan alana 10 kilometre içmesuyu hattı 15 kilometre kanalizasyon hattı yapılacağını ifade etti. Projenin 2 yılda tamamlanması ile birlikte bölgede bulunan turistik tesisler yataklı tesis olabilecek.

İSU Genel Müdürü Ali

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin İSU Genel Müdürlüğü 2023 yılı ikinci olağan genel kurulu birinci birleşimi bugün Kocaeli Kongre Merkezinde yapıldı. 12 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı meclis toplantısına Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın Başkanlık yaptı. İSU Yönetim Kurulunun ve meclis üyelerinin katıldığı toplantıda İSU’nun 7 milyar 115 milyon gelir, 8 milyar 85 milyon gider bütçesi görüşülerek karara bağlandı.

“250 MİLYONLUK PROJE”

Genel kurulda konuşma yapan İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, Kartepe’de yapılacak olan büyük bir altyapı çalışmasının duyurusunu yaptı. Kuzuyayla Tabiat Parkı ve Kartepe yolunda bulunan turistik tesislerin içme suyu ve kanalizasyon hatlarının karşılanması için yaklaşık 250 milyon TL değerinde altyapı çalışması yapılacak.

“BÜYÜK BİR PROJE”

Proje ile ilgili konuşan İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, “Kartepe Maşukiye Kuzuyayla bölgesinde bulunan turizm tesislerinin yataklı tesis talebi vardı. Bu konuda çok üstümüze gelindi. Sakarya emsal gösterildi. Su Yönetimi Genel Müdürlüğü ile iletişime girdik. Altyapının yapılması kaydı ile onaylandı. Buranın altyapısı yapılacak. Tamamının bütçesi yaklaşık 250 milyon TL civarında. Yaklaşık 2 yıl gibi bir sürede yapılacak. Çok büyük bir proje” dedi.