Bu anket çok konuşulur: İlginç sonuçlar var

Her ay düzenli olarak çeşitli anket çalışması ve kamuoyu araştırması yapan Türkiye Raporu’nun anketinde ilginç sonuçlar var

Bu anket çok konuşulur: İlginç sonuçlar var

Türkiye Raporu isimli internet sitesinde de yayınlanan kamuoyu araştırmasında, katılımcılara birçok farklı soru yöneltildi. Sorulardan ilki, “Bugün bir genel seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?” Şeklinde oldu. Burada AK Parti’nin oyu yüzde 21,5, kararsızlar dağıtıldıktan sonra yüzde 29,5 olarak açıklandı. Kararsızların dağıtılmasıyla birlikte CHP yüzde 20,7’den yüzde 26,8’e yükseldi.

Bu anket çok konuşulur: İlginç sonuçlar var - Resim : 1

Bu anket çok konuşulur: İlginç sonuçlar var - Resim : 2

KİM DAHA BAŞARILI?

Bir diğer soruda kamuoyu araştırması katılımcılarına parti liderleri soruldu ve liderlerin, 1’den 10’a kadar başarılarına göre puanlanması istendi. Burada zirvede Cumhurbaşkanı Erdoğan yer aldı. Başarı puanı 5 oldu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 3,6, CHP Genel Başkanı Özgür Özel 3,4 puan aldı. Listenin dikkat çeken ismi ise Muharrem İnce oldu. İnce’nin başarı puanı 3 oldu. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da 3 puan aldı.

Bu anket çok konuşulur: İlginç sonuçlar var - Resim : 3

SEÇİMDEN HABERİ OLMAYANLAR VAR

Kamuoyu araştırmasının en dikkat çekici sorularından biri ise, “31 Mart’ta gerçekleşecek seçimlerde ne için oy kullanacaksınız?” Sorusu oldu. Katılımcılardan erkeklerin yüzde 12’si, kadınların yüzde 18’i Cumhurbaşkanlığı seçimlerine oy kullanacağını ifade etti. Öte yandan 18-24 yaş aralığındaki gençlerin yarısından fazlasının muhtar adaylarına oy vereceklerini bilmedikleri ortaya çıktı.

Bu anket çok konuşulur: İlginç sonuçlar var - Resim : 4

Bu anket çok konuşulur: İlginç sonuçlar var - Resim : 5

SANDIĞA GÜVEN ÇOĞALMIŞ

Bir diğer dikkat çeken soru ise, “31 Mart’ta yapılacak seçimlerin güvenliğinden endişe ediyor musunuz?” Şeklinde oldu. 2023 seçimleri için deneklerin yüzde 55’i hayır, yüzde 45’i evet şeklinde bu soruyu cevaplamıştı. Ancak yerel seçimlerde sandığa güven arttı. Katılımcıların yüzde 60’ı seçim güvenliğiyle ilgili endişe taşımadığını beyan ederken, yüzde 40’ı ise endişeli olduğunu ifade etti.

Bu anket çok konuşulur: İlginç sonuçlar var - Resim : 6

Bu anket çok konuşulur: İlginç sonuçlar var - Resim : 7 Bu anket çok konuşulur: İlginç sonuçlar var - Resim : 8

Kaynak: HABER MERKEZİ