Bu Çorbayı İçende Grip, Nezle Kalmıyor! Acılı Tavuk Çorbası Tarifi
Soğuk kış ayları çoğu zaman beraberinde gribi de getirir. Bağışıklık sistemi güçlü olmayan kişiler genellikle daha kolay bir şekilde hasta olur. Kışın grip ve nezle gibi hastalıklara yakalanmamak için ya da bu hastalıkları daha çabuk atlatmak için bağışıklık sistemini güçlendirmek gerekir. Bağışıklık sistemini güçlendirici bazı yemekler vardır. Bu yemeklerin en başında ise kış mevsiminin vazgeçilmezlerinden olan çorbalar yer alır.
Acılı tavuk çorbası sağlık dostu tariflerden birisi olarak bilinir. Çorbanın içerisinde yer alan malzemeler bağışıklığınızı güçlendirici özelliğe sahiptir. Hasta olduğunuzda da tüketebileceğiniz bu tarif ile daha kolay bir şekilde iyileşmeniz mümkün. Kolay bir şekilde hasta olan biriyseniz mutlaka acılı tavuk çorbası tarifini denemelisiniz. Bu çorba sırf hastalık dönemlerinde değil her zaman lezzetle tüketilir.
ACILI TAVUK ÇORBASI HAZIRLAMAK İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
Akşam yemeklerinin favorilerinden biri şüphesiz ki çorbalardır. Özellikle tavuk çorbaları tam bir vitamin deposu olarak bilinir. Acı sevenlerin mutlaka denemesi gereken acılı tavuk çorbasını hazırlamak için şu malzemeler kullanılır;
- 3 yemek kaşığı un
- 4 – 5 parça tavuk kalçası
- 1 buçuk yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Sıvı yağ
- Tavuk suyu
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- Tuz
- Limon suyu
ACILI TAVUK ÇORBASI NASIL HAZIRLANIR?
Tavuk çorbasını hazırlamaya başlamadan önce tarifte kullanılacak bütün malzemeler hazırlanır. Çorbanın hazırlık aşamasının en başında tavuğu pişirmek yer alır. Elinizde bulunan 4 – 5 parçalık tavuk kalçası iyice pişirilir. Tavuklar piştikten sonra eldiven takarak haşlanmış tavuğu parçalara ayırmak gerekir. Tavuk iyice didiklendikten sonra bir kenara koyularak bekletilir. Bu aşamada bir tencerenin içerisine hafif sıvı yağ koyulur ve yağ kızdırılır. Yağın içerisine üç yemek kaşığı un eklenir. Unun kokusu çıkana kadar kavrulmalıdır. Unun kokusu çıktıktan sonra ise tencerenin içerisinde bir buçuk yemek kaşığı domates salçası ve bir yemek kaşığı biber salçası eklenerek kavrulmaya devam edilir. Daha sonra tavuğun suyu tencerenin içerisine ekleyerek çırpıcı yardımı ile malzemeler iyice karıştırılır. Malzemeler hazır hale geldiğinde içerisine tavuklar eklenir. Çorba kıvam almaya başladıktan sonra içerisine damak tadınıza göre tuzunu eklemeniz gerekir. Çorbaya eklenecek tuz miktarı tamamen size kalmıştır. Genellikle bir çay kaşığı tuz eklenmesi önerilir.
ACILI TAVUK ÇORBASININ SERVİSİ VE PÜF NOKTALARI
Acılı tavuk çorbası sıcak bir şekilde servis edilir. Klasik tavuk çorbasında baharatlar servis edilirken çorbanın içerisine eklenmez. Çorba servis edildikten sonra dileyenler üzerine kırmızı pul biber dökerek ve limon suyu ekleyerek çorbayı tüketir. Herkesin baharat sevmesi halinde ise çorbanızı hazırlarken de tuz ile birlikte içerisine kırmızı pul biber eklemesi de yapabilirsiniz. Hazırlanacak olan tarifi klasik tavuk çorbasından ayıran en önemli özelliği acılı olmasıdır. Bu nedenle bu çorbayı hazırlarken rahatlıkla içerisinde acılı kırmızı pul biber eklemesi yapabilirsiniz. Acılı tavuk çorbası yapımının en önemli püf noktası, çorbanın içerisine tavuk suyu ilave etmektir. Dilerseniz sadece tavuk kullanarak da çorbayı hazırlamanız mümkün. Fakat çorbanın içerisine katılmış olan tavuk suyu hem çorbayı daha lezzetli bir hale getirir hem de çorbanın vitaminini arttırır. Acılı tavuk çorbasından sonra farklı yemekleri servis ederek akşam yemeğinizi daha lezzetli hale getirebilirsiniz.