Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Vasfi Aşçı

Bu kadar skandal da fazla ama!

Türkiye Karate Federasyonu’nun başkanlık koltuğunda oturmakta inat eden başkan bey ve yönetiminin skandalları bitmek bilmiyor.

Göreve geldiği ilk günden bu yana inanılmaz olaylara imza atan başkan bey her hafta yeni bir skandalı ortaya çıkıyor.

Federasyon, malesef tarihinin en kötü idaresini yaşıyor. Şöyle ki; daha önce de bu satırlarımda dile getirdiğim gibi, TKF tarihinde olmadığı kadar derin bir yönetsel kriz içinde olduğunu yine altını çizerek bir kez daha dile getirmek istiyorum.

Bir zamanlar dünyanın zirvesinde yer alan Türk karatesi yönetimsel ve idari anlamda, şimdilerde hak ettiği yerlerin çok gerisinde kalmış olması, Karate-DO vizyonuna ters düşmektedir.

Ömrünün 3’te 2’lik bölümünü karate sporuna adamış, uluslararası alanda dünya klasmanına yükselmiş, Türk karatesi için yönetsel görevler üstlenmiş, Prof.Dr. Pınar Gürbüz, Alper Yiğitoğlu ve Cemil Çakır şok bir kararla TKF başkan beyi, tarafından görevden alınmışlardır.

Kendilerinin görev sürecinde federasyon tarihinde görülmemiş istifa zincirleri ve karate sporundan uzaklaşmalar yaşanırken, şimdi de görevden alınma durumu yaşanması, TKF ve MHK’nin liyakatsiz şahıslarca idare edildiğini apaçık göstermektedir. Tabii buna “İdare” denilirse. Böyle bir yönetme, 40 seneden beri karatenin içinde olan bir kişi olarak görmedim ve eminim ki benim gibi niceleri var.

Karate Federasyonu ne yazık ki belli kişiler tarafından ele geçirildi ve bir daha katiyen bırakılmamaktadır. Öncelikle kendileri istifa etmesi gerekirken, kurulların büyük çoğunluğunda istifalar oldu. Birçok alanda sorun ve şikayetler devam ederken bunları yargılayacak bir merci yok mu diye düşünmeden kendimi alamıyorum. Böyle ne kadar devam edecek merak ediyorum.

Federasyon olağan genel kurul seçimlerine sayılı günler kala ülkemizin ve dünyanın en iyi hakemleri arasında yer alan üç Dünya ve Avrupa hakemi arkadaşımızın merkez hakem kurulu üyeliklerine tamamen seçim odaklı olarak son verilmesini, haksız yere görevden alınmasını kınıyorum.

Önemli olan aynı fikirde olup birlikte yol yürümek değil, önemli olan farklı fikirlerde olup birlikte yol yürümek, Türk Karatesi menfaatlerine uygun adımlar atabilmektir!

YORUMLAR

Bir adet yorum var

  1. KUSURA BAKMAYIN DÜNYANIN EN İYİ HAKEMLERİ ARASINDA DEDİĞİNİZ BU ZAATLAR TÜRK KARATE HAKMELİĞİNE BALTA VURAN İSİMLERDİR ŞİMDİ ÇOK MADURMUŞ GİBİYMİŞ GİBİ SAHİPLENMENİZİ ANLAM VEREMİYOTUM NEYSE

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER