Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bu kadarı da ‘Pes’ dedirtti! Amazon, araç satışına başlayacağını duyurdu… Amazon’da hangi otomobiller satılacak?

Sektörünün en güçlüleri arasında yer alan Amazon, herkesi şaşkına çeviren bir gelişme ile gündeme geldi. Şirket, yeni dönem itibari ile araç satışlarına da el atacağını duyurdu. İşte ayrıntılar…

Sektörünün en güçlüleri arasında

Özellikle pandemi dönemi itibari ile dünya genelinde yaygınlaşmış olan online alışveriş faaliyetleri, sektörde faaliyet gösteren firmalar arasında da rekabetin kızışmasına yol açtı. Müşteri potansiyellerini kaybetmemek adına yeni uygulamaları hayata geçiren firmalar, hizmet kapsamlarını da genişletmeye başladı. Bu noktada uluslararası çapta büyük başarılara imza atmış olan e- ticaret devi Amazon hem sektörü hem de tüketicileri şaşkına çeviren bir haber ile gündeme geldi.

1994 senesinde Jeff Bezos tarafından kurulan ve ilk başlarda yalnızca kitap satışı yaptığı bilinen Amazon, seneler içerisinde birçok alanda faaliyet göstermeye başladı. Başarıya giden yolda merdivenleri 3’er 5’er çıkarak sektöre damgasını vuran şirket, son olarak otomobil satışına başlayacağını duyurdu. Amazon’un bu açıklamasının ardından platformun hangi otomobil markaları ile iş birliği yapacağı, araç satışlarının ne zaman başlayacağı merak konusu oldu.

OTOMOBİL SATIŞLARI İÇİN TARİH VERDİ

16 Kasım 2023 Perşembe günü Los Angeles’ta gerçekleştirilmiş olan Otomobil Fuarı’na katılan Amazon, herkesi şaşkına çeviren bir duyuruya imza attı. Otomobil devi Hyundai ile birlikte sahneye çıkan şirket, 2024 yılının ikinci yarısı itibari ile site üzerinden otomobil satışlarına başlanacak olduğunu bildirdi. Ayrıca araç satın almak isteyen müşterilere model, renk, döşeme ve farklı özellikler de dahil olmak üzere birçok alan da ek fırsatların sunulacak olduğu bilgisi kaydedildi.

ANLAŞMA YAPILDI

İlk araç satışını gelecek yılın ikinci yarısı itibari ile Amerika Birleşik Devletleri’nde yapacak olan Amazon, sonrasında ise hizmetlerine diğer otomobil firmalarını da ekleyecek. Amerika’nın dışında kalan ülkelere otomobil satışının yapılıp yapılmayacağı henüz bilinmezken Türkiye’de böyle bir uygulama yürürlüğe girerse otomobil piyasasının hareketleneceği tahmin ediliyor.

Hyundai ile Amazon arasında yapılmış olan anlaşma kapsamında otomobil devi Amazon Web Services’i bulut sağlayıcısı olarak kullanacak ve bu kapsamda da ‘Alexa’ isimli sesli asistan 2025 yılı itibari ile yeni nesil araçlara da entegre edilecek.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ekonomi gündeminde emeklilik sistemiyle alakalı
Sıradaki Haber Emekliler dikkat! Sistem değişiyor, prim kesilebilir…