Bu Kanun Teklifi Kocaeliden Çıktı! Emeklilere müjde mi geliyor? 32 bin TL maaş Komisyonda!

1ve2. madde kapsamında Emeklilerin aylık bağlanma oranlarının değiştirilerek maaşlarında artış yapılması öngörülmektedir. Emekli aylıklarının her ay açıklanan yoksulluk sınırının, en yüksek olan baz alınarak, altı ayda bir arttırılması amaçlanmaktadır. Her emekliye bir defaya mahsus 4 katı maaş! 32 bin TL maaş Komisyonda!

Bu Kanun Teklifi Kocaeliden Çıktı! Emeklilere müjde mi geliyor? 32 bin TL maaş Komisyonda!

Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun ilk imzacısı olduğu Kanun Teklifi Komisyonda. Gerekçe metninde içeriği şu şekilde: "Emeklilik, çalışma hayatı boyunca vatandaşlarımızın elde ettikleri hakların bir karşılığıdır. Emeklilerimizin, yaşamlarım insana yaraşır bir şekilde sürdürebilmeleri ve ekonomik zorluklarla karşı karşıya kalmamaları için emekli maaşlarının yeterli bir düzeyde olması gerekmektedir. Günümüz ekonomik koşulları dikkate alındığında, en düşük emekli maaşların 32.000 TL'ye yükseltilmesi sosyal devlet ilkesi gereğidir. Emeklilerimizin refah seviyesini yükseltecek, ekonomik kalkınmaya katkı sağlayacak, enflasyon karşısında alım gücünü koruyacak ve sosyal adaletin sağlanmasına yardımcı olacaktır. Bu düzenleme, sosyal devlet ilkesinin bir gereği olarak, emeklilerimizin insana yaraşır bir yaşam sürmelerine olanak tanıyacaktır."

4 katı tutarında ek ödeme yapılır

2 ve 4. madde kapsamında 6 ayda bir Türkiye İstatistik kurumu ve sendikalar tarafından açıklanan yoksulluk sınırının en yüksek olanı baz alınarak, en az yarısı olacak şekilde altı ayda bir arttırılması amaçlanmaktadır ve 4. madde kapsamında kendisine emeklilik aylığı bağlanmış olanlara bir defaya mahsus olmak üzere, belirlenen maaş tutarının 4 katı tutarında ek ödeme yapılacak. Kanun teklifi şu anda komisyonda.

Kaynak: Hilal Sarıyar