Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bu kez kadınlar nöbette: Kandıra’ya çöp tesisi yaptırmayacağız

Büyükşehir Belediyesi’nin Kandıra Akçakese’ye yapmayı planladığı çöp tesisine tepkiler devam ediyor. Kandıralılar tarafından çeşitli eylemlerin yapıldığı çöp tesisinde bu kez söz kadınlardaydı.

Büyükşehir Belediyesi’nin Kandıra Akçakese’ye

Büyükşehir Belediyesi tarafından Kandıra Akçakese’ye yapılması planlanan çöp tesisine tepkiler dinmiyor. Köylerine çöp tesisi yaptırmak istemeyen vatandaşlar çeşitli eylemlere imza atıyor. Dün ilimize gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslerini duyurmak isteyen Kandıralıların köy giriş çıkışları kolluk kuvvetleri tarafından tutulmuştu. Bugün ise Kandıralı kadınlar kurulan çadırın önünde bir araya geldi. Çöp tesisi nöbeti tutan kadınlar ‘Neden terörist muamelesi gördük?’ diye sordu.

“NEDEN TERÖRİST MUAMELESİ GÖRDÜM?”

Pirceler Köyünden Merve Sert yaptığı konuşmada, “Bu eylem yapmıyoruz. Sadece topraklarımızı savunuyoruz. Su havzalarımıza çöp tesisi istemiyoruz. Ben Ak Parti üyesi olarak neden Cumhurbaşkanı geldiğinde Gölcük’e alınmadım. Neden terörist muamelesi gördüm? Bunun cevabını kim verecek?” dedi.

“İZMİT’E GİRİŞİMİZ YASAKLANDI”

19 yaşındaki Pirceler Köyü sakini Aysuma Tezcan ise yaptığı konuşmada, “Pirceler Köyünde oturuyorum. 19 yaşında ve Sakarya Üniversite’nde okuyorum. Benim köyüme 200 metreye tesisi yapmak istiyorlar. Kandıra, turizm ve tarım bölgesidir. Bizim sesimiz duyurulmuyor. Elimizden geldiği kadar fazla kişiye ulaşmaya çalışıyoruz. Sadece bilgilendirme toplantıları yapıyoruz. Bu da engelleniyor. Dün Sayın Cumhurbaşkanımız Gölcük’e geldi. Bizim bir kınamız vardı, düğümüz vardı. Gidemedik İzmit’e girişimiz yasaklandı. Bizi dört saat beklettiler. Biz sadece hakkımızı savunuyoruz. Çöp tesisini yaptırmayacağız” dedi. Kandıralı kadınlar bugün çöp tesisinin yapılması planlanan bölgeye yürüyüş yapacak.