Bu ne işkembe ne lahana turşusu

Vasfi Aşçı

Vasfi Aşçı

Tüm Yazıları

Türkiye Karate Federasyonu Genel Koordinatörü kendi sayfasında 15-18 Ağustos’ta Sivas’ta yapılacak olan Ümit Genç Türkiye Şampiyonası’nın son gününde “İşitme Engelliler Milli Takım Seçmesi”nin yapılacağını paylaşıyor. Ama federasyonun resmî sayfasında an itibarı ile buna ilişkin herhangi bir haber duyurusu yok! Adama sorarla bu ne işkembe ne lahana turşusu diye!

AHBAP ÇAVUŞ İLİŞKİSİ Mİ VAR?

Kafalardaki soru işaretleri; acaba bu “Seçme”nin sadece kendilerine ve yakın çevrelere duyurularak “Oldu bitti” şeklinde mi yapılması planlanıyor? İçeriği boş olan bir duyuru… Seçmeye kimi alacaklar, hangi kilolarda ne yapacaklar belli değil… Seçmelere kim nasıl hazırlanacak ferdimi takım mı? neyin seçmesi sporcular kimler? belli değil, hazırlık devresini nasıl olacak, seçmeye alınacak sporcular kura ile mi belli olacak oda belirsiz.

ÜYELİĞİMİZ ASKIYA ALINDI

Dünya Federasyonu’nun faaliyet programında İşitme Engelliler Dünya Karate Şampiyonası’nın Aralık ayında yapılacağı bildiriliyor. Ancak ülkemizdeki yapısal değişiklik nedeniyle kendi federasyonlarına devredilen Karate, Tekvando, Judo, Atıcılık gibi branşların akreditesine izin vermeyen Dünya Federasyonu, Türkiye’nin üyeliğini askıya almış durumda. Buna istinaden Atıcılık, Tekvando gibi branşlar bu yarışmalara gidemedi. Bu durum çözülmedikçe de bahse konu branşların yarışmalara gitme imkanları bulunmuyor.

UMUT TACİRLİĞİNDEN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL

Ama Karate Federasyonu diğer konularda olduğu gibi bu konuyu da seçimler için kendi lehlerine kullanma adına; gidilmesi mümkün olmayan yarışma için kapalı kapılar ardında bazı antrenörlere oy karşılığında görev sözü veriyor ve bu sözü gerçekçi kılma adına seçme düzenlemeyi düşünerek adeta “Umut tacirliği” yapıyor. Hesap ortada… Seçimler 22 Ekim’de, Dünya Şampiyonası aralık ayında… Maalesef camiada kimse bu gibi vaatlere itibar etmez. Maça gidilemediğinde söylenecek söz de hazır “Biz her şeyi yaptık ama maça gidemedik”!

Asıl işitme engelliler sesimizi duymayanlar…

Geldiğimiz nokta ne yazık ki bu!