Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bu proje çok tartışılır! Bakan açıkladı, yeni bir liman daha geliyor

Seçim bitti ve yeni kabine açıklandı. Kabinede Ulaştırma ve Altyapı Bakanı olarak görev alan Abdulkadir Uraloğlu, önceki gün hedeflerini açıkladı. Bu hedef ve projeler arasında Kocaeli’nin aralarında bulunduğu 4 ilde yeni biri liman yapılacağı da öğrenildi.

Seçim bitti ve yeni

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri tamamlandı. 28 Mayıs’ta yapılan seçimlerin ardından, milyonların merakla beklediği yeni kabinede açıklandı.  Kabinede  Ulaştırma ve Altyapı Bakanı   Abdulkadir Uraloğlu oldu. Görevi devir alan Uraloğlu,  önceki gün bakanlık yatırımlarıyla ilgili ilk hedeflerini açıkladı.

HAVA LİMANI SAYISI 61’E ÇIKIYOR

Bakan Uraloğlu ulaştırma alanında kara yollarında yolcu taşımacılığında daha hızlı ve daha güvenli ulaşım sağlanması hedefiyle, 2028 yılına kadar 1760 kilometre, 2029-2035 yıllarında ise 3 bin 767 kilometre yeni otoyol inşası gerçekleştirileceğini, İstikrarlı ve Güçlü Ekonomi için artan ticari ve sanayi faaliyetleriyle kara yolu yük taşımacılığında taşınan yük miktarı artarken, tüm taşıma modları içindeki kara yoluyla taşınan yük oranını yüzde 72’den özellikle demir yolu taşımacılığının kapasite ve etkinliğini artırma yoluyla yüzde 57’lere düşürüleceğini  söyledi.  Ayrıca Yeni havalimanı ile mevcut havalimanlarının genişletilmesi projelerine toplamda 3,2 milyar dolarlık yatırım yapılacağını, havalimanı sayısının ise  61’e çıkarılacağını belirtti.

4 KURU LİMAN

Öte yandan demir yolu yatırımları kapsamında 4 bin 244 kilometre hızlı tren hattı ve 545 kilometre konvansiyonel tren hattı inşası gerçekleştirileceğini, Hizmete açılacak Yüksek Hızlı Tren ve Hızlı Tren bağlantısına sahip il sayısı 2053’e kadar 8’den 52’ye yükseltileceğini ifade etti. Türkiye’yi orta koridorda lojistik üs haline getirme hedefiyle, lojistik merkez sayısı 13’ten 26’ya çıkarılacağını da dile getiren Uraloğlu’nun açıkladığı hedeflerin arasında Tekirdağ, Mersin, İskenderun ve Kocaeli illerinde 4 yeni kuru liman yapılması olduğu da öğrenildi.

LİMAN PROJELERİ DAHA ÖNCE TEPKİ GÖRMÜŞTÜ

Kocaeli İzmit Körfezi’nde, hali hazırda 40 civarı liman ve iskele bulunuyor. Daha öncede  Körfeze yeni liman yapılması ile ilgili  projeler, bir çok  sivil toplum örgütü, siyasi parti ve  vatandaşlar tarafından tepki görmüştü. Bakanlığın yapmayı hedeflediği yeni liman için Kocaelilerin nasıl bir tutum sergileyeceği şimdiden merak konusu