Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bu rakama artık kiraya bile çıkamıyorsunuz! TOKİ yeni projeyi duyurdu! Sadece 4 bin 732 TL’ye ev sahibi olabileceksiniz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı bir şekilde çalışmalarını yürüten TOKİ’den kira öder gibi konut sahibi olabilmenin yöntemine ilişkin açıklama geldi. TOKİ, yeni projeyi duyurdu. İşte detaylar…

Çevre, Şehircilik ve İklim

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı kurumlardan biri olan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Türkiye’nin dört bir yanında devam ettirdiği projelerin bazıları için başvuruları almaya başladı. Bu kapsamda sosyal konut üretimi sağlayan TOKİ, başvuru yapanların uygun fiyatlı konut sahibi olabilmesi için bir kez daha düğmeye bastı. Başvuru alacağı projeyi duyuran TOKİ, başvuru yapanların ödemesi gereken aylık taksit tutarını da açıkladı.

Belirli bir peşinatın ödenmesinin ardından taksitle konut sahibi olmayı mümkün hale getirmiş olan TOKİ, kura ya da ihale gibi çeşitli yöntemler ile ihtiyaç sahipleri ev sahibi yapmaya devam ediyor. Yeni bir projenin daha temellerini atmaya hazırlanan TOKİ, başvurular için sinyali verdi. Başvuruları almaya başlamış olan TOKİ, başvuru yapabilecek olan vatandaşlara ilişkin açıklama gerçekleştirdi. İşte TOKİ’nin yeni projesi ve proje detayları…

DEVLET DESTEKLİ KONUT ÜRETİMİ SÜRÜYOR

Devlet destekli konut almak isteyenlerin ilk başvuru yapacağı yerlerden biri haline gelmiş olan TOKİ, bu kez proje için Balıkesir’i seçti. Balıkesir Manyas Kızık Mahallesi’nde yapacağı konutlar için kura çekimi ile konut satışı gerçekleştirileceğini duyuran TOKİ, konutların düşük gelirli aileler için uygun olduğunu bildiren bir açıklama gerçekleştirdi.

Yeni projesi kapsamında 2 oda 1 salon dairelerin kura çekilişi ile satılacağını duyuran TOKİ, kura çekim tarihini 23 Ocak 2024 olarak açıkladı. Başvuruları Halkbank üzerinden alacak olan TOKİ, bu konut projesi kapsamında hak sahibi olacakların ödeyeceği en düşük taksit miktarını 4 bin 732 TL olarak duyurdu.

TOKİ’DE AYLIK TAKSİTLER CEBİ YORMUYOR

Ana hak sahiplerine 30-31 Ocak 2024 tarihlerinde, yedek hak sahiplerine ise 12-12 Şubat 2024 tarihlerinde sözleşmelerini imzalatacak olan TOKİ, proje kapsamındaki dairelerin fiyatlarının 1 milyon 135 bin 776 lira ile 1 milyon 553 bin 584 lira arasında değişeceğini belirtti. Projede yüzde 25 peşinat avantajı sağlayacağını da belirten TOKİ, en düşük taksit miktarının yanı sıra en yüksek taksit miktarını da duyurdu. TOKİ’nin bildirdiğine göre en yüksek taksi 6 bin 389 TL olacak.