Bu tarihte emekli olanlar dikkat! Yüzde 35 fark...

Sosyal güvenlik uzmanı Ali Tezel, emeklileri yakından ilgilendiren bir açıklama yaptı. Tezel, o tarihte emekli olacakların yüksek maaş alacaklarını söyledi.

Bu tarihte emekli olanlar dikkat! Yüzde 35 fark...

SGK Uzmanı Ali Tezel, o tarihte emekli olacakların yüksek maaş alacaklarını söyledi. Sigorta türüne ve çalışma sürenize bağlı olarak değişir. Emekli olmak için genellikle belirli bir yaşa ulaşmış olmak ve belirli bir süre sigortalı çalışmış olmak gerekir. Bununla birlikte, erken emeklilik gibi farklı emeklilik seçenekleri de mevcut.

ŞARTLARI YERİNE GETİRENLER

Kadınlarda 50, erkeklerde ise 55 yaşını doldurmamış olmakla beraber, kadın ise 20, erkek ise 25 yıldan beri sigortalı bulunması ve en az 5000 gün, malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi ödemiş olma şartlarını yerine getirenler, emekli maaşını elde edecek. Ancak pek çok çalışan açlık sınırının 19 bin TL’ye geldiği bu dönemde yüksek emekli maaşı almanın formülleri de araştırılmaya başlandı.

YÜZDE 35

SGK Uzmanı Ali Tezel, yüksek maaş alma konusunda yaptığı açıklamada, “2024 yılının Aralık ayına kadar emekli olanlar, 2025 yılına kadar emekli olacaklardan yüzde 35 daha fazla maaş alacak” dedi.

Bu tarihte emekli olanlar dikkat! Yüzde 35 fark... - Resim : 1

Kaynak: Kamu Son Haber