Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bu yatırım şirketi %200 bedelsiz sermaye artırımı kararı aldı!

Tera Yatırım (TERA), Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylanan %200 oranında bedelsiz sermaye artırımı kararı aldı.

Tera Yatırım (TERA), Sermaye

Tera Yatırım (TERA), Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylanan %200 oranında bedelsiz sermaye artırımı kararıyla piyasalarda dikkatleri üzerine çekiyor. Şirket, mevcut 52.500.000 TL olan sermayesini bu artırımla 157.500.000 TL’ye yükseltecek. Bu artış, 105.000.000 TL nominal değerde yeni hisselerin hak sahibi yatırımcılara bedelsiz olarak dağıtılması anlamına geliyor.

Bedelsiz Sermaye Artırımının Yatırımcılara Etkisi

Bu tür bedelsiz sermaye artırımlarında, hisse sahipleri, ekstra bir ücret ödemeden veya herhangi bir başvuru yapmadan, hak ettikleri hisseleri doğrudan kendi hesaplarında görebilirler. Tera Yatırım tarafından bedelsiz payların yatırımcıların hesaplarına aktarılacağı tarih büyük bir merak konusu. Bu tarih gelmeden önce hisseleri satın alan her yatırımcı, bedelsiz sermaye artırımından faydalanma şansını elde edecektir.

Hissenin Fiyatı Nasıl Etkilenecek?

Bedelsiz sermaye artırımlarında genelde hisse fiyatları, verilen bedelsiz oranında düşüş gösterir. TERA hissesi için de benzer bir durum söz konusu olacak. Hissenin yeni fiyatı, bedelsiz payların hesaplara geçmeden önceki son kapanış fiyatı baz alınarak hesaplanacak. Şu anda TERA hissesi borsada yaklaşık olarak 40 TL civarında işlem görüyor. Eğer hisse bu fiyattan bedelsiz verilirse, yatırımcının hesabındaki 100 lot TERA, 300 lot olacak ve hisse fiyatı yaklaşık olarak 13,33 TL’ye düşecektir.