Bu yıl Hac kuraları ne zaman, hangi tarihte çekilecek? Hac kura sonuçları ne zaman açıklanır?

Bu yıl Hac kuraları ne zaman, hangi tarihte çekilecek? Hac kura sonuçları ne zaman açıklanır?

Hac ibadetini yerine getirmek isteyen 2024 hacı adayları için merakla beklenen Hac kura tarihi ve sonuçların ilan edileceği tarih açıklandı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından yapılan açıklamaya göre, 2024 Hac kuraları 2 Kasım Perşembe günü gerçekleştirilecek. Kura sonuçları aynı gün saat 21:00'de e-Devlet üzerinden erişime açılacak.

Özellikle hac ibadetini yerine getirmek isteyen müslümanlar için önemli bir tarih olan Hac kura çekimi, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenleniyor. Kura sonuçlarına erişim ise e-Devlet üzerinden sağlanacak. Bu tarihler üzerinden kayıt yaptıran hacı adayları, kura sonuçlarını bu platformdan takip edebilecekler.

YARIN ÇEKİLİYOR!

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Milyonlarca kardeşimizin hasretle beklediği 2024 Hac kurasını 2 Kasım Perşembe günü Diyanet İşleri Başkanlığımızda gerçekleştireceğiz inşallah. Yüce Rabb'imiz bu kutlu yolculuğa duyduğumuz özlemi, sevgiyi, muhabbeti gönlümüzden eksik eylemesin." ifadelerini kullanarak hacı adaylarına hayırlı bir kura çekimi diledi.