Bugün ne kandili? 11 Ocak Perşembe 2024 hangi kandil günü, bu gece Regaip Kandili mi?

Bugün kandil mi, sorusu, Müslüman aleminin Üç Aylar'a gireceği bu önemli süreç öncesinde yoğun bir şekilde araştırılıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın takvimine göre, yılın ilk kandili olan Regaip Kandili bu gece idrak edilecek. İşte, detaylar:

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın dini günler takvimine göre, 2024 yılının ilk kandili olan Regaip Kandili, 11 Ocak Perşembe günü kutlanacak. Bu mübarek gecede Müslümanlar, dua etmek, tevbe ve istiğfarde bulunmak, ibadetlerini yerine getirerek bu kutsal geceyi ihya etmek için bir araya gelecekler.

BUGÜN NE KANDİLİ, REGAİP KANDİLİ Mİ?

Regaib Kandili, Recep ayının ilk Cuma gecesine denk geldiği için diğer kandil gecelerinden farklı bir öneme sahiptir. Bu gecede yapılan duaların ve ibadetlerin daha fazla kabul edildiğine inanılır.

Regaib Kandili'nin önemi, Müslümanlar için bir fırsat olarak görülür. Bu mübarek gece, Yüce Allah'ın rahmet, bağış ve yardımlarının dağıtıldığına inanılır. Bu nedenle, Müslümanlar bu gecede ibadetlerini arttırarak, dua ederek ve hayır işleri yaparak Yüce Allah'tan mağfiret dilemeyi amaçlarlar.

Üç Aylar'ın başlangıcı olan Recep ayının ilk kandili olan Regaip Kandili, Müslümanlar için manevi bir hazırlık döneminin başlangıcını simgeler. Bu gece, bir içsel hesaplaşma ve manevi bir temizlenme fırsatı olarak değerlendirilir. Regaib Kandili'nin ardından 12 Ocak Cuma günü de Recep ayı başlayacak ve Müslümanlar için önemli bir dönemin kapıları arılacak. İbadetlerini gerçekleştirmek isteyen vatandaşlar, Diyanet dini günler takvimine göz atarak önemli tarihleri not alabilirler.

Kaynak: HABER MERKEZİ