Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bülent Arınç Kitap Fuarında konuştu. Ahmet Hakan demediğini bırakmadı!

Gazeteci Ahmet Hakan köşe yazısında Kocaeli Kitap Fuarı’nda açıklamalarda bulunan eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ı “AK Parti Arınç’ın siyasi zekasına kalsaydı. Çoktan iktidardan düşmüştü” dedi.

Gazeteci Ahmet Hakan köşe

13. Kocaeli Kitap Fuarı’na katılan ve ‘Dünya Liderleriyle Anılar’ adlı söyleşide konuşan TBMM eski Başkanı ve eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İsrail ile Hamas arasında yaşanan çatışmalara değinerek Hamas’ı eleştirmişti. “İsrail’e saldırmaya ne gerek vardı? Sen 2 tane uydurma füze atıyorsun, İsrail’de sinek vızıltısı gibi geliyor ama onlar diyor ki ‘Hamas bize hücum etti’, senin başına bomba yağdırıyor” diyen Arınç’ın bu sözleri ülke gündeminde kendine geniş yer edinmişti. Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Gazeteci Ahmet Hakan bugün yazdığı köşe yazısında Bülent Arınç’ı eleştirdi. İşte “İfrat: Ahmet Davutoğlu Tefrit: Bülent Arınç” başlıklı o yazı: “Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ona yol arkadaşlığı yapmış.  bazı isimler arasındaki bariz fark, son Hamas / İsrail çatışmasında bir kez daha ortaya çıktı. Bu çatışma başladığı günden itibaren Erdoğan ne yaptı?

“YOL ARKADAŞLIĞI YAPAN İKİ İSİM…”

Şunları yaptı: – İtidal çağrısı yaptı. – Fevri hareketlere karşı uyarıda bulundu. – Bölgedeki olası gelişmeleri sezdiği için sorumlu davrandı. – Ateşe körükle gidilmemesini sağlamaya çalıştı. – Yapıcı ve yatıştırıcı bir rol oynamak istedi. – Türkiye’deki Filistin duyarlılığını dikkate alan bir yaklaşımı ihmal etmedi. Buna karşılık Erdoğan’a yol arkadaşlığı yapmış iki isim Ahmet Davutoğlu ve Bülent Arınç ne yaptı? Davutoğlu şunu yaptı:

 

“BİRİ İFRAT DİĞERİ TEFRİT”

Daha Hamas baskınının nelere yol açtığı bile belli olmamışken, sivillere yönelik katliamlar ortadayken neredeyse “Yaşasın Hamas cihadımız! Allahu Ekber” diyecek bir kıvama geldi. Arınç  ise şunu yaptı:  Hamas’a yüklendi. “Sizin etiniz ne budunuz nedir ki, füzeleriniz sinek vızıltısı” tarzı kahve muhabbetleri yaptı. Ülkemizdeki Filistin duyarlılığını zerre hesaba katmadı. Durup dururken Filistin duyarlılığını lüzumsuzca kaşıdı. Biri ifrat Diğeri tefrit.

“ORTAK ÖZELLİKLERİ…”

İkisinin  ortak özellikleri ise şunlar: – Ağırbaşlılıktan uzaklık. – Sorumsuzluk. – Yapıcılığa kapalılık. – Yangını körüklemek. – Ölçüsüzlük. AK Parti’nin 22 yıldır iktidar olabilmesinin arkasındaki siyasi zekanın Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğu herkesin bildiği bir gerçek. AK Parti, Davutoğlu ya da Arınç’ın zekasına kalsaydı… Çoktan iktidardan düşmüştü.”