Bülent Sarı kongrede neden ‘çekilmek’ istedi?

Nokta TV ekranlarında yayınlanan Furkan Çalışkan ile Kent Meydanı programına katılan CHP İl Başkanı Bülent Sarı önemli açıklamalarda bulundu. Sarı kongrede neden adaylıktan çekilmeyi düşündüğünü açıkladı.

Bülent Sarı kongrede neden ‘çekilmek’ istedi?

Nokta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Furkan Çalışkan’ın hazırlayıp sunduğu Kent Meydanı programının bu haftaki konuğu CHP İl Başkanı Bülent Sarı oldu. Çalışkan’ın sorularını cevaplayan Sarı kent ve ülke gündemine dair pek çok konuda açıklamalarda bulundu.

“KURULTAY PROVASI GİBİYDİ”

Kocaeli’de son yıllara damga vuran tartışmalı CHP kongresi hakkında konuşan Sarı, “Ben duygusal bir insanım. Gökhan da duygusal bir insan. CHP’de il kongresi geçirmek zordur. Parti içinde bu kongreler çekişmeli geçer. Kurultay öncesiydi, zordu. Kurultay provası gibiydi. Kongre keyifli oldu ama konuşmalar uzun oldu. Genel başkan adaylarının da hepsi katıldı.

“İLETİŞİM SIKINTISI VARDI”

12 ilçe başkanı beni destekliyordu. Bu gurur vericiydi. Gökhan ile aramızda bir sıkıntı yoktu. Son 3 gün iletişim sıkıntısı vardı. O da benden kaynaklı. Daha çok batı ilçeleri ile görüştüm. Son gün, Gökhan duygusal ben de duygusalım. Listelerin verdiği baskılar ile, çekilmeler oldu. ‘Eğer böyleyse ben de çekilelim’ dedim o an.

“BİZ ABİ KARDEŞİZ”

İzmit ilçe benim bir parçam. Ondan sonraki süreçte, toparladık. Gökhan en çok görüştüğüm, görüş alışverişi yaptığım ilçe başkanım. Kendisini de seviyorum. Biz abi kardeşiz. Aramızda hiçbir sorun yok. Kongrede yaşanan orada kaldı. Hemen hemen her gün görüşüyoruz. Tüm ilçe başkanlarım ile bir sıkıntım yok” dedi.

“CHP’DE OLAĞAN ŞEYLER BUNLAR”

Hürriyet’in kongreden sonra yaptığı ‘atın beni partiden’ açıklamasını da yorumlayan Sarı, “Bir problemimiz yok. Başkanımızı ilçe başkanımız ile beraber 15 gün önce ziyaret ettik. Ara ara görüş alışverişleri yapıyoruz. Kongreden sonra CHP’de olağan şeyler bunlar. Günün sonunda keyifli olduğu gözükür. Diğer partiler gibi değiliz. İktidar partisinin ilçe başkanlarının nasıl değiştiği bilinmiyor. Ama bizim kongrelerimiz hep konuşuluyor. Demokrasi güzelliği böyle bir şey” ifade etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ