Bülent Sarı “Tahir Büyükakın'ın vaktinin dolduğunu gösteriyor!”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin finansal durumu hakkında bilgi veren CHP İl Başkanı Bülent Sarı, AKP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'a eleştirilerde bulundu.

Bülent Sarı “Tahir Büyükakın'ın vaktinin dolduğunu gösteriyor!”

Bülent Sarı, "Kocaeli'yi borç batağına sürükleyen AKP'li Büyükşehir Başkanı, milyarlarca liralık bütçeyi savurarak sorumluluğunu yerine getirememiştir." dedi. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın verilerine göre Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2 milyar 123 milyon 984 bin TL borçla en yüksek borca sahip belediye konumunda. Sarı, bu durumun Tahir Büyükakın'ın yönetim anlayışının başarısızlığını gösterdiğini belirtti ve CHP'nin adayı Atasoy Bilgin'in bu sorunları çözeceğini ifade etti.

ZİRVEYE TAŞIDIĞI TEK ALAN BORÇLAR

Kocaeli Büyükşehir'in en borçlu belediye olmasına ilişkin CHP İl Başkanı Bülent Sarı "2004 yılından bu yana Kocaeli'yi yöneten AKP'li başkanlar, kenti zirveye taşıdığı tek alanın borçlar olduğunu kanıtladılar. Yıllardır en borçlu belediye ünvanını elinde tutan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yine bu unvanı korudu.

BÜYÜKAKIN MİLYARLARCA LİRALIK BÜTÇEYİ SAVURDU

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın 31 Aralık 2023 tarihinde güncellediği verilere göre Kocaeli Büyükşehir Belediyesi en borçlu belediye oldu. AKP'li Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, milyarlarca liralık bütçeyi savurarak Kocaeli'yi borç batağına sürükledi.

"VAKTİNİN DOLDUĞU GÖSTERİYOR!"

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin borcu 2 milyar 123 milyon 984 bin TL olarak açıklandı. Bu noktaya gelinmiş olması, Tahir Büyükakın'ın vaktinin dolduğunu gösteriyor. 31 Mart'ta, kaynakları halk için titizlikle kullanacak olan Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Atasoy Bilgin'in ilk işi bu borçları ödeyip tasarruf etmek olacaktır. 31 Mart akşamı, bu israf düzenine dur diyene kadar mücadeleye devam edeceğiz.

Kaynak: HABER MERKEZİ