Burat Akbulut: Kozluk’tan çok güçlü destek alıyorum

CHP İzmit İlçe Gençlik Kolları Başkanı ve İzmit Belediye Meclis üyesi Aday Adayı Burak Akbulut, önemli açıklamalarda bulundu. Akbulut, İyi Parti İzmit İlçe Gençlik Kolları Başkanı Umutcan Turgun’a da yanıt verdi.

Burat Akbulut: Kozluk’tan çok güçlü destek alıyorum

CHP İzmit İlçe Gençlik Kolları Başkanı ve İzmit Belediye Meclis üyesi Aday Adayı Burak Akbulut, önceki gün Nokta Gazetesini ziyaret etti. Mahallesi Kozluk’tan çok güçlü bir destek aldığını ve tek aday olduğunu ifade eden Akbulut, süreci aktardı. İyi parti İzmit İlçe Başkanı Umutcan Turgun’un, “CHP ile beraberken gençler bizden kaçıyordu” söylemine de yanıt veren Burak Akbulut’un konuşmalarından öne çıkanlar şu şekilde:

GENÇLER DESTEKLİYOR

“Bizim mahallemizde uzun yıllardır partinin içinde koşturan abilerimiz vardı. Belediye meclis üyeliği yapan abilerimiz de vardı. Yöneticilik yapan insanlar da vardı. Tabi partimizin genç isimleriyle de oturduk konuştuk. Niyetimizin olduğunu söyledik. Onlar da destek oldular. Ben aday adayı çıktığım için gençlik kollarında aktif siyaset yapan hiçbir arkadaşımız başvuru yapmadı. Sen örgütün başkanısın, bizi güzel temsil ediyorsun, mecliste de temsil edeceğine inanıyoruz dediler. Beni de çok mutlu ettiler. Zeki başkanla da görüştüm. Ondan da olur aldık. Tüm genç kardeşlerimizle birlikte yol yürüyeceğiz.

YÜZDE 10’LUK DİLİMİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Eğer bana şans doğarsa İzmit'te belediye meclis üyeliğini, gençlik kolları başkanlığını yaptığımı daha üst seviyesini başarmak istiyorum. Yani aslında bu sene siyasetteki hedeflerimden biriydi. Biz bir ekip ruhuyla çalıştık. Ekip arkadaşlarımla bunu uzun süredir konuşuyordum. Kendimize göre bazı eksikleri de görüyor ve tespit ediyoruz. Şimdi bunları paylaşmam doğru olmaz. Ancak bazı meselelerin dillendirilmesi gerekiyor. Verilip de tutulmayan sözleri bol bol konuşmak gerekiyor. Kocaeli Stadyumu'na gitmesi planlanan tramvay bunun en basit örneklerinden. Büyükşehir Belediyesine baktığımızda projelerin yüzde 10’luk diliminin gerçekleştiğini görüyoruz. İzmit’le ilgili vaat edilenler yerine getirilmedi.

GENÇLERE SORULMALIYDI

Bana göre eğer mevcut belediye başkanımız aday gösterilmeyecekse, İzmit’te aday belirleme yöntemi bize de sorulmalıydı. Maalesef bu soru gençlik kollarına sorulmadı. Eğer sorulsaydı ben ön seçim talebinde bulunurdum. Büyükşehir Belediyesi için Fatma Kaplan Hürriyet’i son derece kuvvetli görüyorum. Güçlü bir aday. İzmit için birbirinden kıymetli aday adaylarımız var. Emre Andız, Hakan Tanta, Hüseyin Erol, Ulaş Yıldız. Tüm isimler İzmit’i kazanabilecek potansiyelde.

ÖN SEÇİM YOK GİBİ

Şu an itibarı ile Kocaeli’de bir ön seçim olmayacağı görüntüsü var. En azından biz öyle görüyoruz. Bazı gazeteler de konuyu yazıyor, çiziyor. Atanacak adaya da şimdiden başarılar dileriz. Biz onunla birlikte İzmit’i kazanacağımıza inanıyoruz. Kim olursa olsun.

MAHALLEDEN DESTEK

Benim aday adaylığıma dönecek olursak, ben mahallemdeki bütün abilerimle, ablalarımla görüşme yaptım. Çünkü bizim mahallelerden daha önce iki tane üç tane aday çıkıyordu. Ben mahalledeki insanlarla görüşüp herkesin desteğini almayı başardım ve Kozluk’tan tek bir aday çıktı. Mahallemdeki büyüklerim de, ‘Sen bu işi hak ediyorsun, yürü kardeşim’ dediler. Bu da beni ayrıca motive eden bir olay. Aday adaylık başvurumda bu desteği gösterebilirdim. Ancak inşallah aday olursam, o zaman güçlü bir program yapacağım” dedi.

UMUTCAN TURGUN’A CEVAP

İyi Parti İzmit İlçe Gençlik Kolları Umutcan Turgun’un, “CHP ile beraberken gençler bizden kaçıyordu” söylemine de cevap veren Burak Akbulut, “Ben CHP ile beraberken gençlerin İyi Parti’den kaçtığını düşünmüyorum. Umutcan başkan, sahada çalışmaya başladığı için durumu fark etmiştir. Gençlerin ilgisi olabileceğini görmüştür. Çünkü şöyle bir durum var: Belki o bundan önceki gençlik kolları başkanı, açıkçası ben kendisini seçim süresince görmedim. Pek de tanımıyorum.

ESKİ BAŞKANLARINI TANIMIYORUM

Hatta biz İyi Parti’nin ilçe başkanlarında demiştik. Biz Saadet Partisi'nde diğer ittifak partilerle birlikte stant yürüyüşünü de kurduğumuzda İyi Parti Gençlik Kolları'nı ben seçim çalışmalarında görmemiştim ne yazık ki. Öyle bir şey değil gençlik kolları başkanı. Ben kendisini görmemiştim. Belki bu arkadaşımız aktif olduğu için gençlerle bir araya geliyor olabilir. Yani mesele CHP değil, sahada çalışıp çalışmamakla ilgili gözüküyor” açıklamasında bulundu.

Kaynak: HABER MERKEZİ