Bursa’da iyi bir zam aldılar maaşlar 40 bin lirayı geçti, gözler şimdi Kocaeli’de

UlaşımPark’ta çalışan yaklaşık 1.500 işçinin gözü kulağı gelecek zam haberinde. Bursa’da imzalanan sözleşmenin ardından gözler Kocaeli’ye çevrildi

Bursa’da iyi bir zam aldılar maaşlar 40 bin lirayı geçti, gözler şimdi Kocaeli’de

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin iştirak şirketlerinden UlaşımPark AŞ’de çalışan yaklaşık 1.500 işçi zam bekliyor. Demiryol İş Sendikasının örgütlü olduğu UlaşımPark’ta zam görüşmeleri devam ederken, Bursa Büyükşehir Belediyesindeki iştirak şirket Burul AŞ’ta sözleşme imzalandı. Bursa’da sözleşme imzalanınca gözler Kocaeli’ye çevrildi.

SENDİKA AÇIKLADI

Demiryol İş Sendikasından yapılan açıklamada, “Değerli Burul AŞ üyelerimiz, bugün sizlerle ilgili tarihi bir gün yaşamış olduk. Sendika olarak ülkemizde yaşanan enflasyon karşısında alım gücümüzün korunması adına ek zam talebimiz oldu ve bunu yazılı bir şekilde Bursa Büyükşehir belediye Başkanlığımıza ilettik. Daha sonra kendisiyle bizzat konuştuk.

İLAVE ZAM

Sayın Genel müdürümüzle de konuyu istişare ettik ve bugün toplu iş sözleşmesi Zammı olan %40 ücret artışına ilave olarak %30 ila 35 arasında ücretlerimize zam gelmiştir. Önümüzdeki günlerde genel sekreterimiz Hilmi Gültekin tarafından hesaplamalar yapılarak sizlere bilgi verilecektir. Ortaya çıkan sonuçtan sendika olarak memnunuz güle güle harcayın.

BAŞARILAR DİLEDİLER

Özellikle bugün yapılan toplantıya katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Cenabı Allah birlik beraberliğimizi daim eylesin. Allah’a emanet olun güle güle harcayın. Bu vesile ile Bursa gibi önemli bir şehrin büyükşehir belediye Başkanlığı’na tekrar aday gösterilen Sayın Alinur Aktaş başkanımızı çıktığı bu yolda başarılı olmasını temenni ediyoruz Allah yolunu açık etsin” denildi.

GÖZLER KOCAELİ’DE

Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraki Burul AŞ’da yapılan ek protokol sonrasında vatman ve otobüs şoförü maaşlarının 40-43 bin TL bandına çıktığı öğrenilirken, Demiryol İş Sendikasının benzer bir zam talebini Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden de talep ettiği öğrenildi.

MÜJDE BEKLİYORLAR

Yaklaşık yüzde 65’e varan bir zam talebini Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden de isteyen Demiryol İş Sendikası üyesi işçiler, Başkan Tahir Büyükakın’dan seçimler öncesinde müjdeli bir haber vermelerini bekliyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ