BURSLULUK SINAV SONUÇLARI 2024 SORGULAMA EKRANI: MEB Bursluluk Sınavı Ne Zaman Açıklanacak? İOKBS Sınav Sonuçları 2024

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) sınavı ardından gözler sonuç ekranına çevrildi. 5, 6, 7, 8, Hazırlık Sınıfı, 9, 10 ve 11’inci sınıfların katıldığı bursluluk sınav sonuçları araştırıldı. Peki, İOKBS bursluluk sınavı ne zaman açıklanacak? İşte yanıtı..

BURSLULUK SINAV SONUÇLARI 2024 SORGULAMA EKRANI: MEB Bursluluk Sınavı Ne Zaman Açıklanacak? İOKBS Sınav Sonuçları 2024

Çok sayıda öğrencinin gündeminde ilk sırada yer alan bursluluk sınavı sonuçları araştırılmaya başladı. Her sene Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) sınavı 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11’inci sınıf sınavı sona erdi. 21 Nisan Pazar günü yapılan bursluluk sınavı ardından gözler sonuç ekranına çevrildi. Peki, bursluluk sınavı ne zaman açıklanacak? İşte İOKBS sınav sonuç tarihi..

BURSLULUK SINAVI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11’inci sınıf öğrencilerinin girdiği İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) 21 Nisan Pazar günü yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) sınav sonuçları 17 Mayıs tarihinde erişime açılacak. İOKBS sınav sonuçları http://www.meb.gov.tr adresinden sorgulanabilecek. Öğrenci bursları bursluluk sınavı kazanılarak okula kayıt yaptırılan tarihi izleyen Ekim ayı başından itibaren ödenmeye başlayacak.

İOKBS BURSLULUK SINAVI CEVAP ANAHTARI

MEB İOKBS bursluluk sınavı tek oturumda tamamlandı. 5, 6, 7, 8’inci sınıflar ve hazırlık sınıfına toplam 80 ve 9, 10 ve 11’inci sınıf öğrencilerine toplam 100 soru yöneltildi. Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler/Sosyal Bilimler, Türk Dili ve Edebiyatı, Fizik, Kimya, Biyoloji, Tarih, Coğrafya, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi soruları cevapları MEB ekranında yayınlandı.

BURSLULUK SINAVI CEVAP ANAHTARI İÇİN TIKLAYINIZ