Bursluluk sınav tarihi belli oldu MU? 2024 İOKBS Bursluluk Sınavı ne zaman?

Bursluluk sınav tarihi belli oldu MU? 2024 İOKBS Bursluluk Sınavı ne zaman?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından duyurulan sınav takvimine göre, 2024 İOKBS Bursluluk Sınavı tarihi belli oldu. İşte, sınav ile ilgili detaylar:

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 2024 İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) tarihi belirlendi. Öğrenci ve veliler tarafından merakla beklenen sınav, 21 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilecek.

Sınav, tüm sınav merkezlerinde Türkiye saati ile 10.00'da merkezi sistemle aynı anda başlayacak ve tek oturum şeklinde düzenlenecek. Bursluluk sınavına başvuru ve uygulama detayları, yayımlanacak olan "İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuru ve Uygulama Kılavuzu 2024"te yer alacak.

Henüz başvuru takvimi belli olmasa da adaylar, belirlenen takvim doğrultusunda okullardan veya e-Okul üzerinden sınava başvuruda bulunabilecekler. Öğrencilerin güncel bilgileriyle sınava girebilmeleri için bu yıl sınav, eğitim öğretim yılı tamamlanmadan önce 21 Nisan 2024 tarihinde düzenlenecek. Daha önceki yıllarda ise bursluluk sınavları, öğretim yılı bitiminden sonra eylül ayında gerçekleştiriliyordu. Bu değişiklikle birlikte öğrenciler, yaz tatili öncesinde sınava girebilecekler.

Kaynak: HABER MERKEZİ