Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

BURSLULUK SINAVI (İOKBS) SINAV GİRİŞ BELGESİ SORGULAMA EKRANI 2024: MEB Bursluluk Sınavı Giriş Belgesi Nasıl Alınır? Bursluluk Sınavı Yerleri Açıklandı Mı?

MEB Bursluluk Sınavı (İOKBS) giriş belgesi alma ekranı açıldı. 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11’inci sınıf öğrencilerinin katılacağı İOKBS bursluluk sınav başvuruları ardından sınav giriş belgeleri erişime açıldı. Peki, MEB bursluluk sınavı ne zaman? Bursluluk sınav giriş belgesi nasıl alınır? İşte yanıtı..

MEB Bursluluk Sınavı (İOKBS)

MEB İOKBS BURSLULUK SINAVI GİRİŞ BELGESİ SORGULAMA / Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) ortaöğretim bursluluk sınavı giriş belgesi araştırılmaya başladı. 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11’inci sınıf öğrencilerinin gireceği İOKBS sınavı için geri sayım başladı. 21 Nisan 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek olan İOKBS sınav başvuruları tamamlandı. Peki, İOKBS sınav giriş belgesi nasıl alınır? Bursluluk sınavı yerleri açıklandı mı 2024? İşte www.meb.gov.tr bursluluk sınavı giriş yeri ekranı..

MEB BURSLULUK SINAVI YERLERİ AÇIKLANDI MI?

MEB bursluluk sınavı giriş belgesi www.meb.gov.tr üzerinden görüntülenecek. 21 Nisan Pazar günü yapılacak olan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11’inci sınıf öğrencileri girecek. 13 Şubat-1 Mart tarihleri arasında tamamlanan bursluluk sınavında 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri ile hazırlık sınıfı öğrencilerine dörder seçenekli 80 soru sorulacak. Öğrencilere 100 dakika süre verilecek. 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerine ise dörder seçenekli 100 soru sorulacak ve 120 dakika süre verilecek.

İOKBS SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

İOKBS sınav giriş belgesi nasıl alınır merak edenler için hemen söyleyelim ki öğrencinin sınav giriş yeri, salonu, sıra numarası, alacağı sınav tedbir hizmeti gibi bilgiler sınav tarihinden en az 7 gün önce açılacak. Öğrenciler sınav giriş belgelerine www.meb.gov.tr internet adresinden erişim sağlayacak. Fotoğraflı sınav giriş belgesi elektronik ortamda okul müdürlükleri tarafından alınacak. Mühürlenerek onaylandıktan sonra öğrencinin sınava gireceği salon ve sırada hazır bulunacak. İOKBS sınav giriş belgesi ekranına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

İOKBS BURSLULUK SINAV GİRİŞ BELGESİ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN