BURSLULUK SINAVI PUAN HESAPLAMA TABLOSU: İOKBS 3 Yanlış 1 Doğruyu Götürür Mü? MEB İOKBS 5,6,7,8,9,10, 11. Sınıf Puan Hesaplama

21 Nisan Pazar günü yapılan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) sınavları 5,6,7,8,9,10 ve 11’nci sınıflar için tamamlandı. Dörder seçenekli 80 soruyu 100 dakika içinde, dörder seçenekli 100 soruyu ise 120 dakika içinde cevaplayan öğrenciler bursluluk sınavı puan hesaplama odaklandı. İşte 2024 bursluluk sınavı puan hesaplama ekranı..

BURSLULUK SINAVI PUAN HESAPLAMA TABLOSU: İOKBS 3 Yanlış 1 Doğruyu Götürür Mü? MEB İOKBS 5,6,7,8,9,10, 11. Sınıf Puan Hesaplama

2024 bursluluk sınavı puan hesaplama araştırmaları yanıt buldu. 21 Nisan Pazar günü gerçekleşen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) tamamlandı. 1 milyondan fazla adayın başvuru yaptığı İOKBS sınavları 5,6,7,8,9,10 ve 11’nci sınıflar düzeyinde yapıldı. 100 ile 500 puan arasında değerlendirilen İOKBS sınavı tek oturum halinde yapıldı. Türkçe, Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler gibi derslerin sorularını yanıtlayan öğrencilerin yeni gündemi puan hesaplama oldu. Peki, bursluluk sınavı puan hesaplaması nasıl yapılır? İşte MEB İOKBS puan hesaplama..

BURSLULUK SINAVI PUAN HESAPLAMA 2024

Bursluluk sınavı puan hesaplama işlemleri yoğunlaştı. İOKBS puan hesaplama yapabilmek için önce soru sorulan derslere ait testlerin her biri için doğru ve yanlış cevap sayılarını belirlemek gerekiyor. Her test için yanlış cevap sayısının üçte biri, doğru cevap sayısından çıkarılarak geçerli cevaplara karşılık gelen ham puan saptanıyor. Her öğrenci için dört ayrı ham puan hesaplaması yapılıyor. Tüm öğrencilerin ham puanları toplamı sınava giren öğrenci sayısına bölünerek bir testin ortalaması bulunuyor. Ham puanlar, test ortalamaları ile sınava giren öğrenci sayısı bilgileriyle her testin standart sapması hesaplanıyor. Her test için hesaplanan standart puanlar derslerin katsayılarıyla çarpılarak ağırlıklı standart puan hesaplanıyor.

İOKBS 3 YANLIŞ 1 DOĞRUYU GÖTÜRÜR MÜ?

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) değerlendirmesi yapılırken her test için yanlış cevap sayısının üçte biri, doğru cevap sayısından çıkarılarak geçerli cevaplara karışık gelen ham puan saptanır. Bursluluk sınavında 3 yanlış cevap 1 doğruyu götürür. 80 soruluk sınavda 60 doğru ve 20 yanlış yapan öğrencinin toplam neti 53,32 olur.