Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Büyük ihaleye son 1 ay!

Kocaeli stadına ulaşımı kolaylaştıracak Alikahya Tramvay hattı projesi ihalesi 10 Temmuz günü yapılacak

Kocaeli stadına ulaşımı kolaylaştıracak

Faaliyete girdiği günden bu yana ulaşım sıkıntısı yaşan Kocaelispor Stadyumu’na ulaşımı kolaylaştırmak isteyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tramvay hattı ön ihalesini geçtiğimiz mayıs ayında gerçekleştirmişti. Alikahya Stadyum Tramvay Hattı yapımı için ön yeterlilik ihalesine 24 firma katılmıştı. Ön ihalenin ardından işin firmanın belirleneceği ihalenin günü de belli oldu. Söz konusu ihale 10 Temmuz günü (29 gün sonra) Kocaeli Büyükşehir Belediye Binasında yapılacak. 

3,8 KİLOMETRE

Otogardan durağından başlayarak 3,8 kilometre uzunluğunda olacak hat 6 duraktan oluşacak. Hattın 660 günde tamamlanması planlanıyor. Kocaeli Stadyumu’nda oynanacak maçlar ve etkinlikler için büyük önem taşıyan hat otogar depo alanından başlayacak ve en yakın noktadaki Bağımsızlık Caddesinde son bulacak. 3,8 kilometre uzunluğunda olacak hat 6 duraktan oluşacak. 

DURAKLAR

Hattın birinci durağı; Fener Sokak ile Sultan Murat Caddesinin kesiştiği noktada, ikinci durağı Fatma Seher Hanım Sokağın İbni Sina Sokak ile kesiştiği yerde, üçüncü durağı Sakıp Sabancı Caddesi üzerinde Fenerli Sokak ile kesiştiği yerde, dördüncü durak Sakıp Sabancı Caddesi üzerinde Nar Çiçeği Sokak ile kesiştiği yerde, beşinci durak Bağımsızlık Caddesi üzerinde Yunus Emre Sokak kesişiminde, altıncı durak Bağımsızlık Caddesinin sonunda olacak.