Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Büyükakın açıkladı: Ne zaman tamamlanacak?

Alikahya-Stadyum Tramvay Hattı Projesi için konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın “Bahane değil iş üreterek şehrimizdeki raylı sistem ağını geliştirmeye devam ediyoruz. “ dedi.

Alikahya-Stadyum Tramvay Hattı Projesi için

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kent içi ulaşımı rahatlatmak için gerçekleştirdiği raylı ulaşım çalışmaları devam ediyor. Toplam uzunluğu 3,8 km olan Alikahya Stadyum Tramvay Hattı, 2 etaptan oluşuyor. Proje ile ilgili olarak bilgilendirmede bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın şu ifadeleri kullandı:

TÜM HIZIYLA İLERLİYOR

“Bahane değil iş üreterek şehrimizdeki raylı sistem ağını geliştirmeye devam ediyoruz.  Alikahya-Stadyum Tramvay Hattı Projesi de tüm hızıyla ilerliyor. Tramvay hattının temelini oluşturacak raylar yerleştirilmeye başlandı. Akarca Deresi üzerinde yeni bir köprü inşaatı için kazık çakma işlemleri tamamlandı. Su, atık su ve elektrik hatlarının döşenmesi gibi altyapı çalışmalarında önemli mesafe kat edildi. Fener Sokak’tan başlayıp Bağımsızlık Caddesi’ne kadar uzanan güzergah üzerinde 6 durak inşa edilecek. Tramvay hattının enerji ihtiyacını karşılamak için 2 adet trafo merkezi inşaatı devam ediyor. Proje ile Tramvay şehir içi ulaşım entegre olacak, ulaşım kolaylaşacak, trafik yoğunluğu azalacak.

AĞUSTOS’A KADAR TAMAMLAMAYI PLANIYORUZ

“ Hattın asıl zor kısmı bitiyor, sonraki kısım biraz daha rahat geçecek. Yıl sonuna kadar bu otoyolu geçtikten sonra üst taraf ki durağa kadar tamamlayıp bu bölgeyi açacağız. Terminal’den Sabancı Caddesi’ne kadar olan 1.4 kilometre. Bu tamamlandıktan sonra kalan etabı Ağustos’a kadar tamamlamayı planlıyoruz. Toplamda 3.8 kilometrelik bir hat. Tamamlandığında maliyeti 1.5 milyar TL’ye kadar bir tutara ulaşmış olacak. Bunlar büyük yatırımlar. Geçtiği trafik düşünüldüğünde şehrin yoğun trafiğinin olduğu bir güzergah. Hem Stada ulaşmak için hem de Alikahya, Yuvam Akarca tarafının toplu taşıma ihtiyacının karşılanması için çok önemli bir güzergah. Seneye bu zamanlarda bu bölge için inanılmaz keyifli bir güzergah olacak.”