Büyükakın; Ben bu şehre ihanet etmedim!

Sanayiciler konuğu olan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, borç ödeme ve projeler ile ilgili yaptığı açıklamada, "Ben bu şehre ihanet etmedim" dedi

Büyükakın; Ben bu şehre ihanet etmedim!

Kocaeli Sanayi Odası’nın Ekim ayı meclis toplantısı, bugün oda hizmet binasında gerçekleştirildi. Meclis Başkanı Hasan Tahsin Tuğrul başkanlığında düzenlenen toplantının konuğu ise Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın oldu.

‘BU ŞEHRE İHANET ETMEDİM’

Başkan Büyükakın konuşmasında, "Körfez’de dip temizliği, dünyaya örnek olacak bir proje. Bizlere yurt dışından ulaşıyorlar ve soruyorlar. Bu, Marmara için hayati bir proje. Bütçeyi yönetme konusuna ciddi bir önem verdik. Bütçeyi yönetemeyenin yönetme faaliyetinin olmadığını düşünürüm. Devraldığımızda 6 milyar borcu vardı belediyenin. Belediyeleri hazineye olan borçlarında birinciyiz doğru. Ama en borçlu belediye değiliz. Beşinci sıradayız. 6 milyarlık borcun 4 milyarını da ödedim. Kalan 2 milyar borcumuz ayda 22 milyon kesintiyle bitecek. Neredeyse hiç etkisi olmayacak. Bütçemiz Türkiye’nin en yönetilir bütçesi. Bir kuruş vergi borcu yok. Başka belediye var mı bilmiyorum. Mali yönetimimiz çok sağlam. Alt yapıda çok büyük yatırımlar yapılıyor. Bu şehrin insanının 2040 yılında susuz kalmaması için İSU’nun bütçesini planlaması lazım. Ben bu şehre ihanet etmedim hiçbir zaman. Vergi borcu, sigorta borcunu ödemeyeyim demedim. Bu kentin denizleri temiz kalsın diye arıtma tesisleri için yılda 400 milyon lira elektrik faturası ödüyoruz.

‘TELEFERİK YIL SONUNA BİTECEK’

Teleferik projemiz de yıl sonuna kadar bitecek. Kentin 50 yıllık hayaliydi. Bölge turizmine ciddi katkı olacak. Fuarda düğün salonları devam edecek. Şehrin nefes aldığı bir yeşil alan olacak. Bir yıl gibi bir zamanda inşaatı bitecek. İhale edildiğinde 500 milyon liraydı. Asıl gündemimi değrem. Bu şehri depreme hazırlamamız lazım. Sanayi tesislerini de tüm afetlere yönelik durumunu değerlendirmek için çalışmalar yapacağız.”

Kaynak: HABER MERKEZİ