Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Emirhan Akman

Büyükakın bu hatayı nasıl yapar?

“Mekânımız piyasadır. İnsanlar dost değildir. Hayatta hiç kimsenin akrabası kalmamıştır. İnsan kılığında gördüklerimiz müşterilerdir.”-İsmet Özel

Büyükakın bu hatayı nasıl yapar? Yapabilir, en kolay hatalar size en ‘normal’ gelen konularda yapılır. Mesela zengin çocuğu için, başka bir çocuğun çok istediği bisiklete binememesi anlaşılır şey değildir çünkü o istediği bisiklete değil, arabaya bile binebilir… Bir fakir çocuğu da, zengin çocuğunun bir hafta ertelenen yurtdışı tatilinin çocuğu neden bu kadar yaraladığını anlayamaz, bu böyledir. Herkesin normali farklıdır. Herkes kendini hayatın merkezinde görür, bazen bu kişi bu sözü nasıl söyledi deriz de işin aslını pek düşünmeyiz çünkü o söz o kişi için ‘normal’dir. Normaller üzerinde pek düşünülmez, yerleşik yargıdır onlar. Gazetecilerin bir görevi de yerleşik yargıları kırmak, sorgulamaya açmak, meşruiyetini tartışmaktır. Hatta gazetecinin başka ne görevi olabilir ki?
Büyükakın’ın bu hatayı nasıl yapar? Hayır Kocaeli’nin en etkileyici binalarından birisi olan Sörler Okulu’nun önüne 7 katlı otopark yapmaktan bahsetmiyorum…

BASIN AÇIKLAMALARI NE İŞE YARAR?

Basın açıklamalarını çok severim ayrıntılarla doludur. Açıklamaların yüzde 90’ı adeta bir robot gibi, aynı kelime ve cümlelerde oluşur. Sadece yüzde 10’u gerçeği gösterir, asıl mesele de oradadır. Mimikler, ses tonu ve geriye kalan o yüzde 10’da hangi kelimelerin kullanıldığı her şeyi anlatır.

MİLLİ İRADE MEYDANI

Tahir Büyükakın Milli İrade Meydanı hakkında en son 21 Mart 2024’te “Bir ay içinde tamamlanacak…” demiş, lakin ortada tamamlanan bir şey yok çünkü işi alan müteahhit maliyetler arttığı için işi durdurmuş. Böylece projenin zamanında bitmeyeceği kesinleşiyor ama Büyükakın’ın büyük hatası bu değil, evet bu da bir sıkıntı lakin fazlası da var…
Milli İrade Meydanı’ndaki projeye en büyük itiraz otopark konusunda. İzmit şehir merkezinde halihazırda büyük bir otopark krizi yaşanırken, Milli İrade Meydanı alanını otopark olmaktan çıkarıp, içine kütüphane dışında hiçbir anlamı olmayan yapılar inşa etmek kime yarar? Kütüphaneye kim itiraz edebilir? Niyet kütüphaneyse, tüm alanı işgal etmek ve otopark krizini büyütmekten başka neye yarar? Cevap vereyim: hiçbir şeye..

İŞTE BÜYÜKAKIN’IN BÜYÜK HATASI

Üstelik Büyükakın’a mikrofon uzatıldığında projeyi şöyle gerekçelendiriyor, “Orası da bittiğinde mesela oraya iki tane kafe var. Çok güzel kafeler gelecek. Muhtemelen bir tanesi Happy Moon’s olacak, orası alkolsüz olacak…” Gerekçelendirmeyi okuduğumda, tekrar tekrar baktım acaba bunu gerçekten Büyükakın söylemiş olabilir mi? Gerçekten söylemiş. Ücretsiz bir otoparkı İzmit şehir merkezinden koparıyor, projeyi gerekçelendirirken de ‘güzel kafelerin’ geleceğini söylüyorsanız burada bir hata vardır. Ben halkım mesela, arabamı daha zor park edeceğim bir İzmit’i inşa ederken; bana vaadiniz Happy Moon’s olamaz. Happy Moons’tan banane? Halkçı bir projenin içinde Happy Moon’s vaadi olamaz! Ayrıca bahsedilen mekânın menüsüne baktınız mı? Hiç zannetmiyorum. Halkın ekseriyeti orada ancak ayda bir fedakarlıkla gidebilir, belki de hiç gidemez.

BİTMEDİ

Bitmedi, açıklamanın devamında bir kafe vaadi daha var, Happy Moon’s olmazsa üzülmeyin… Belki Mado gelir? “Güvenlik sıkıntı olabilirdi ama onu düşündük. Happy Moon’s’un oraya gelmesi gelenlerin kalitesini etkileyecek. Marka gelsin istiyoruz, MADO başka bir seçenek olabilir.” diyor Büyükakın. Böylece biri olmazsa, diğeri geliyor ama burada da bir başka sorunlu açıklama daha var. “Gelenlerin kalitesi…” ne demek? Happy Moon’s’a gelen herkes kaliteli mi oluyor? Ya da mesela pahalı mekânların açılması ‘zenginlerin’ kaliteli olduğunu mu garantiliyor? Bu da çok ilginç bir bakış açısı. Fevziye ya da Yenicuma’da çay içenler bu açıklamaya nasıl bakardı acaba çok merak ediyorum. İşin özü Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Milli İrade Meydanı projesini kime yapıyor? Herkese, halka mı? Yoksa Happy Moon’s ya da Mado müşterilerine mi?

KABUL ETMİYORUM

Dedim ya insanların normalleri farklıdır, benim normalim herkese uymayabilir fakat bir belediye başkanının normali halkın çoğunluğuna uymalıdır. Bir gazeteci olarak Büyükakın’ı bu konuda eleştirmekse boynumun borcudur… Büyükakın’ın Milli İrade Meydanı projesinde normal kabul ettiği açıklamaları ben normal kabul etmiyorum ve herkesin derinden yaşadığı uzun süreli ekonomik kriz içinde, hiç halkçı bir politika olarak göremiyorum.

YORUMLAR

2 adet yorum var

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER