Büyükakın: Bu şehrin çocuklarını hazırlıyoruz

Büyükşehir Belediyesi’nin KODELİ projesinin KODELİG etkinliğinin ödül törenine konuşan KBB Başkanı Tahir Büyükakın, “Kodlama sınıfları oluşturmaya başladık. Dünya bilgiyi kullananların yönettiği yere doğru gidiyor” dedi

Büyükakın: Bu şehrin çocuklarını hazırlıyoruz

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kocaeli Üniversitesi ve diğer paydaşlar işbirliği ile bu yıl ikincisi düzenlenen KODELİG’23 Robotik Kodlama yarışmasının ödül töreni Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımı ile bugün yapıldı. Kocaeli Kongre Merkezinde yapılan KODELİG Yarışmasının ödül törenine, kocaeli genelinde faaliyete başlayan 330 kodlama sınıfının resmi açılışı yapıldı.

“ZAMANINDA OKUR YAZARLIK NE İSE BUGÜN KODLAMA O”

Etkinliğin ilk konuşmasını Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın gerçekleştirdi. Başkan Büyükakın konuşmasında, “Aslında her şey bir hayalle başladı. Hayali olmayanın geleceği de olmuyor. Biz hep yaptığımız projelerde geleceği düşündük. Yarınlar için nasıl bir miras bırakacağımızı, çocuklarımızın nasıl ayakta kalacağını ve Türkiye’nin yeni yüzyılını nasıl hazırlayacaklarını düşündük. Biz belediyeyiz yol yaparız, köprü yaparız demedik. Yarın ne olacak dedik. Zamanında okur yazarlığı artırmak ne ise bugün ise kodlama o demek. Bir çok proje gerçekleştirildi. İlk proje 2009 yılında hayata geçirildi.

“BİLGİSAYAR VE AKILLI TAHTA PROJELERİNİN DEVAMI”

O dönem Değerli Büyükşehir Belediye Başkanımız her çocuğa bir bilgisayar programı vardı. O programı Kocaeli’de uygulamaya karar verdik. Onlar kendi çocuklarına bilgisayar vererek geleceğe hazırlıyorlar biz de bu şehrin çocuklarını hazırlayalım dedim. Her sene ilkokulu bitirip ortaokula geçen çocuklara bilgisayar verdik. Daha sonra yerini tabletlere bıraktık. Daha sonra Fatih Projesine örnek olan Akıllı Tahta Projesini yaptık. Sonra tüm ülkeye yayıldı. Artık tablete ulaşmak o kadar zor değil. Yaygınlaştı, devam olarak kodlama sınıfları oluşturmaya başladık. Dünya bilgiyi kullananların yönettiği yere doğru gidiyor.

“FİLİSTİN’DE ÇOCUKLARIN BAŞINA BOMBA YAĞIYOR”

Bir zamanlar çok önemli şeyler şimdi bir yazılım sayesinde başka bir yere gidiyor. Chat GBT uygulaması ödev yapmayı bir mesele olmaktan çıkardı. Gençler sizi seviyoruz. Sizlerin gelecekte daha güçlü olmanız için çaba sarf ediyoruz. Sizin daha başarılı olmanız için sürekli çalışmaya devam ediyoruz. Daha da iyisini nasıl yaparızı değerlendirdik. Bizim vizyonlarımız var. 2023’e geldik. 2053 ve 2071 vizyonlarımız var. Yarınlarda daha güçlü oluruz. Yarın biriniz bir yazılım yazdığınızda tüm dünyanın kullanabileceğini düşünün. Keşfetmek azmi ile üretirseniz yarın bu yarın gerçekleşecektir. Sizler bugün okullarınıza gidebiliyorsunuz. Ama Filistin'de çocukların başına bombalar yağıyor. Elinizle engel olma imkanına da sahip olacaksınız. Böyle bir medeniyet tasarrufuna sahip olacağız.

“SİZLERE GÜVENİYORUZ”

Türkiye’nin yüz yılını tamamladık. Geçmiş yüzyılı bize armağan edenler için, şehit olanlar, gazi olanlar, Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere rahmetle anıyoruz. Asıl Cumhuriyeti sevenler, gelecek yüzyılda Cumhuriyeti çok daha iyi noktaya taşıma iddiasında olmalı. Bilgiyi üreten, bilim adamlarının aranızdan çıkması halinde bu mümkün olacak. Sizlere güveniyoruz gençler” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ