Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Büyükakın’dan Derince ve Karamürsel açıklaması! ‘Normal’

AK Parti Kocaeli teşkilatı seçim değerlendirme toplantısında konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyüakın, önceki seçim ile kıyaslandığında Derince ve Karamürsel Belediyelerinin kaybedilmesinin istatistiksel olarak normal olduğunu ifade etti

AK Parti Kocaeli teşkilatı

Türkiye dün sandık başında gitti ve yerel yönetimler için kararını verdi. AK Parti Kocaeli teşkilatı Kocaeli’de 3 ilçe belediyesini CHP’ye kaptırdı. Büyükşehir Belediyesinde ise oyların yüzde 45,82’sini alan Tahir Büyükakın ise yeniden belediye başkanı seçildi. Kocaeli’de tablonun netleşmesi sonrası AK Parti Kocaeli teşkilat yöneticileri bugün akşam saatlerinde koordinasyon toplantısında bir araya geldi. SEKE Bahçe Restoranda gerçekleşen toplantıya Kocaeli Milletvekilleri Sami Çakır, Cemil Yaman, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Sadettin Hülagü, Veysel Tipioğlu ve Mehmet Akif Yılmaz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, İl Başkanı Şahin Talus, MKYK üyesi Davut Coşkun Şiviloğlu, Seçilmiş Belediye Başkanları, seçimi Kaybeden Karamürsel, Derince ve İzmit Belediye Başkan adayları ve teşkilat yöneticileri katıldı.

“İSTATİSTİKSEL OLARAK NORMAL”

Karamürsel Belediyesi ve Derince Belediyesi’nin kaybedilmesi ile ilgili de değerlendirme yapan Tahir Büyükakın, “Kaybettiğimiz 2 ilçedeki seçim sonuçlarının önceki seçim sonuçları ile kıyaslandığında az bir oyla kazanıldığını herkes hatırlayacaktır. Rüzgarın tersine estiği bir dönemde kaybedilmesi istatistiksel olarak normaldir. Bundan 1 ay önceki ankette oy oranları ile kıyasladığımızda tahmin edilen oylar civarında oylar çıktı. Kararsızların eğilimi bizim seçmenimiz adına sandığa gitmeme adına tecelli oldu” şeklinde konuştu.

Talus; “Teşekkür turlarına başladık”

Büyükakın: CHP’nin oyu artmadı AK Parti’nin düştü

Büyükakın: Kocaeli İl Başkanı Türkiye’nin başarılı İl Başkanlarından

Erdoğan’dan Kocaeli teşkilatlarına tebrik telefonu

Büyükakın: CHP’nin kazanmasından ziyade bizim kaybetmemiz söz konusu

Mağluplar yan yana!