Büyükakın’dan muhalefet vekillerine teşekkür! “Beraber olmamız lazım”

Kocaeli Müteahhitler Birliği kongresinde konuşan KBB Başkanı Tahir Büyükakın muhalefet milletvekillerine teşekkür ederek birlik mesajı verdi

Büyükakın’dan muhalefet vekillerine teşekkür! “Beraber olmamız lazım”

Kocaeli Müteahhitler Birliği 4’üncü olağan kongresi bugün kocaeli Ticaret Odası toplantı salonunda yapıldı. 120 üyenin oy kullanma hakkının bulunduğu kongrede 13 yönetim kurulu üyesi seçildi Mevcut Başkan Oğuzhan Keleş’in tek aday olduğu kongrenin Divan Başkanlığını Metin Alan seçilirken, katip üyeliklerini ise Faruk Mamik ve Zekai İren gerçekleştirdi. Kongreye AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Cemil Yaman ve Veysel Tipioğlu, CHP Kocaeli Milletvekilleri Muhip Kanko ve Özgür Harun Yıldızlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, KOÜ Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, AK Parti MKYK Üyesi İlyas Şeker, Cumhurbaşkanlığı Etik Kurulu Üyesi İbrahim Karaosmanoğlu, Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü,Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, İMO Başkanı Ali Akgün, AK Parti İzmit Belediye Başkan Adayı Muharrem Tutuş, CHP Kartepe Belediye Başkan Adayı Nilay Merttürk, İYİ Parti İzmit Belediye Başkan Adayı İbrahim Şirin, KOTO Başkanı Necmi Bulut, İl Müdürleri ve müteahhitler katıldı.

“150 BİN BİNA RİSKLİ”

Toplantıda konuşma gerçekleştiren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın toplantının kent geleceği için oldukça önemli bir toplantı olduğunu ifade etti. Kocaeli’nin geleceği için çok önemli bir toplantı. Platform kurulması dışındaki tüm fikirlerde hemfikiriz. Platformların Türkiye’de çalışmadığı düşüncesindeyim. Mevcut mekanizmalar görevlerini yerine getirince ayrı bir platforma ihtiyaç duyulmayacaktır. Kentin depreme yönelik riski konusundaki çalışmalar tamamlandı. Elimizde veriler var. Bu kentte 315 bin bina var. 160 bin kadar 99 depremi öncesi inşa edilmişti. 2007 yönetmeliği öncesi yapılan binaların yaklaşık 200 bin kadarı tarandı. Yapılan çalışmanın arkasında akademik çalışma var. Titiz bir çalışma. Toplam 150 bin bağımsız birimin riskli olduğuna yönelik ön tespit çalışmamızı tamamladık.

“10 SENE LAZIM”

Siyasi partilerin farklı görüşlleri bir kenara bırakarak aynı noktaya emek vermesi gerekmekte. Tüm milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Muhalefet milletvekilleri ile görüşüyoruz Yarısı bizden kampanyasına Kocaeli’nin alınması için onlar da el birliği ile çalışıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanını şehrimize davet ettik. Kocaeli’de yılda 15 bin konut üretiliyor. 150 bin bağımsız konut için 10 sene lazım olduğu ortada. 7-8 katlı binaları yıkınca 4 katlı bina yapabiliyorsunuz. Bu da işin zor tarafı. Aynı yerde 8 katlı binayı tekrar yapmaya müsade ettiğimizde şehrin yol, otopark ve estetik probleminin çözülmeyeceği ortada.

“BERABER OLMAMIZ LAZIM”

STK’lara, siyasi iradeye ihtiyaç var. Bu sadece Büyükşehir Belediyesinin yapmak istemesi ile tek başına olacak bir şey değil. Hatay’da kentsel dönüşüm kısır bir alana hapsedilmiş kim haklı kim haksıza bakmaksızın insanları kaybettik. Daha çok istişareye ve bazı meseleleri kenara bırakmaya ihtiyacımız var. Lazım olan betonun üretimi için beton santrallerinin bir alan toplanması, gibi belediyelerin yapacağı çok şeyler var. Çok daha fazla bağımsız birimin inşaasına ihtiyaç var. Ortak akıl yaklaşımında olduğumun bilinmesini isterim. Bizim bir ve beraber olmamız lazım. Ciddi bir risk geliyor. Ne zaman geleceğini kimse bilmiyor.

“KENT KONUT 25 BİN KONUT ÜRETECEK”

Teşvik için elimizden gelen herşeyi yapacağız. Belediyelerin rezerv ve alan oluşturma konusunda da aynı fikirdeyiz. Düşük harçlar alınması bir çıkış noktası olarak görülebilir. Biz kent konutun 25 bin konut üreterek buna destek sağlayacağını söylemiştik. 6 ay sonra fiyat istikrarının oluşması ile borçlanma yönetimi kentin yenilenmesinin kaldıracı olacak” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ