Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Büyükakın’ın beyannamesi stüdyoyu karıştırdı!

Kocaeli siyasetinin masaya yatırıldığı Nokta Atışı programı yine dopdoluydu. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın seçim beyannamesi stüdyoyu karıştırdı

Kocaeli siyasetinin masaya yatırıldığı

Her çarşamba akşamı saat 20:45’te Nokta TV ekranlarında yayınlanan, Nokta Gazetesi Furkan Çalışkan’ın moderatörlüğünde AK Parti İl eski Başkanı Şemsettin Ceyhan, MHP İl eski Başkanı Aydın Ünlü, İyi Parti İl Başkan Yardımcısı Kaan Dilmen ve CHP İzmit İlçe eski Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya’nın yorumlarıyla renk kattığı Nokta Atışı programı yine çok dolu geçti. Zaman zaman tansiyonun yükseldiği stüdyoda Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın seçim beyannamesi stüdyoyu karıştırdı.

Türkiye’deki en büyük dört partinin temsilcileri Nokta Atışı programında Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın seçim beyannamesini masaya yatırdı. CHP’li Küçükkaya ve İyi Partili Dilmen, Büyükakın’ın 2019 seçim beyannamesinde yer alan maddelere dikkat çekerken, AK Partili Ceyhan ile MHP’li Ünlü de eleştirilere karşı antitezlerini ortaya koydu. Programda öne çıkan diyaloglar şu şekilde:

NE KADAR İNANDIRICI OLABİLİRSİN?

İyi Parti İl Başkan Yardımcısı Kaan Dilmen:
“Tahir bey söz verip de bir önceki beyannamesinde bulunan bir çok şeyi sayabiliriz. Yapamadığı teleferiği mi sayalım, çöp fabrikasını mı sayalım, Körfez metro hattını mı sayalım, şehir hastanesine hala gitmeyen tramvayı mı sayalım? Bir projeyi taahhüt ediyorsan nasıl gerçekleştireceğini de açıklamalısın. Mesela Kuzey Metro Hattı 3,1 Milyar Dolar maliyeti var. 2028’e kadar bu metro hattı bitecek deniyor. Ama 2024 bütçesinden a
ayrılan pay 200 Milyon TL. Ne kadar inandırıcı olabilirsin?

BAKANLIK DA YAPSA BELEDİYE DE YAPSA…

AK Parti İl eski Başkanı Şemsettin Ceyhan:
“Hatırlarsınız Gebze’de bir metromuz vardı. Tahir bey göreve geldikten sonra o metro hattını bizatihi hükümete devir teslim işi Tahir beyin girişimiyle olmuştu. Önemli olan bu kentin hizmet görmesidir. Bakanlık da yapsa belediye de yapsa fark etmez.

2019’DA VAAT EDİLENLERİ SIRALADI

CHP İzmit İlçe eski Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya:
“Tahir bey kazanırsa inşallah vaat ettiği tüm projeleri gerçekleştirir. Fakat Tahir beyin bir de bir önceki seçim beyannamesi var. Yeni yüksek hızlı tren yok, banliyoya razıyız. Körfez-Derince-İzmit-Kartepe metro hattı, lojistik köy, otopark ve tır parkları, yeni stadyuma bağlantı yolu, TEM gürültü duvarı, olimpiyat hazırlık merkezi, Hünkar Çayırı ve Fatih Otağı panaroma Müzesi, Darıca Marina, Karamürsel Denizcilik Müzesi, yeni adliye kompleksi, devlet hastaneleri, 8 adet hidroelektrik santrali ve 4 adet güneş enerji santrali, Kandıra Duble yolu 5 yıl oldu hala bitmedi, Kandıra sahil yolu. Bunlar 5 yıl önceki sözler. AKP belediyeciliğinin Kocaeli’yi geride kalan yıllarda çok geriye getirdiğini düşünüyorum. Sosyal alanda, kültürel alanda, proje geliştirememekte.

YÜZDE 90 ORANINDA TAMAMLANMIŞ

AK Parti İl eski Başkanı Şemsettin Ceyhan:
“Tahir başkanımız, ondan önce üç dönem İbrahim başkanımız, Kocaeli’nin çehresini değiştirecek birçok işe imza atıldı. Geçen dönemki beyannameyle alakalı da bazen bugün taahhüt ettiğiniz bir iş, bir iki, beş yıl sonra anlamsız ya da başka yere evrilen işlere dönebiliyor. Tahir başkanımız yüzde 90 oranında vaatlerini yerine götürdüğünü görüyoruz. Buna nitelik ve nicelik ayırt etmeden, taahhüt ettiğinin bir kısmını tamamladığını, bir kısmını yola koyduğunu, bir kısmını da belki nadiren de olsa adım atılacak işler olabiliyor.

YOK ÖYLE BİR DÜNYA

CHP’li Küçükkaya, “Yapmayın Şemsettin bey, doğruyu beyan etmiyorsunuz. Bu bir kısım olamaz. Çok ciddi projeler bunlar. Bana Gebze’de çok büyük bir projenizi söyleyin de… Yapmayın arkadaşlar, göz göre göre insanlara yalan söylemeyin. Sadece yüzde 10’unu yapamadık, yok öyle bir dünya” dedi.

EN GÜZEL YALAN İSTATİSTİKLE SÖYLENİR

AK Partili Ceyhan, “Taahhütler ve konuşmalar herkesin sicilinde ve arşivinde. Aynı şeyi elinizde olan tek belediyeye geldiğimizde 20 kalem bende söylerim. Küçükkaya, “Ama yapılmamışa yapılmamış diyeceksiniz. Yani yüzde 10’u kalmış, 90’ı yapılmış. İstatistik verisi çok güzel gizler. Dünyanın en güzel yalanları istatistik verisiyle söylenir” dedi.

O İŞİ SİZDEN ÖĞRENECEĞİZ

AK Partili Ceyhan, “O işi sizden öğreneceğiz. Daha öğrenemedik” şeklinde cevap verdi. Sözlerini devam ettiren Ceyhan, “Gebze’de hemen sağ tarafında görürsen Kocaeli Sporcu Merkezini görürsün. Sen gözünü kapatıyorsun diye ışıklar sönmüyor.”

ÇIKAR SİYASİLER CEVAP VERİR

MHP’ İl eski Başkanı Aydın Ünlü:
Siyasi otoriteler der ki, bir belediye başkanı kamuoyunun önüne çıkıp ben bunu bunu bunu yaptım diyorsa cevabını bir gün sonra bütün siyasiler verir. Çıktı seçim beyannamesini açıkladı, Kaan Dilmen sen o zaman siyasetteydin. Neden çıkıp açıklama yapmadın? Küçükkaya’da CHP’deydi. Neden konuşmadı?” Dedi.

NEDEN CHP’LİLER KONUŞMADI?

Küçükkaya’nın eleştirilerine de yanıt veren Ünlü, “Bir Allah’ın kulu, bacak bacak üzerine atıp anlatıyorsun ya, neden senin CHP il başkanın, ilçe başkanın, milletvekilin çıkıp nerede bu projeler dediler mi? Cevap verdiler mi? Demediler. Acımasız oluyorsun. Niye acımasızsın biliyor musun? İki sene kapıdan dışarı çıkamadın. Evde yattın iki sene. 6 ay Hatay’a gitti bu Kocaeli kadroları oradaydı.”

Programın ilgili bölümünü canlı yayın linkinin 2. Saat 20’nci dakika ile 3.saat 19’uncu dakika arasında izleyebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=ZDYOlTSOzT4&t=17601s