Büyükçekmece'de genç kıza şiddet: O anlar kamerada

İstanbul'un Büyükçekmece ilçesinde 18 yaşındaki Rabia Altun, çalıştığı tekel bayisinde yaşadığı şiddet olayının ardından büyük bir travma yaşadı.

Büyükçekmece'de genç kıza şiddet: O anlar kamerada

Altun, akrabasına ait tekel bayisinde çalışırken, kız arkadaşıyla mesajlaşırken başka bir erkeğin adını sordu. Bu durumu öğrenen kız arkadaşının erkek arkadaşı, Altun’un çalıştığı mekâna gelerek tehdit ve hakaretlerde bulundu. Ardından, arkadaşlarıyla birlikte bayiyi bastılar ve genç kıza saldırdılar. Saldırı sırasında Altun’un dişleri kırıldı. O anlar güvenlik kameralarına yansıdı. Saldırganlar gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Olayın ardından Altun, korkudan iş yerine gidemez hale geldi.

OLAYIN DETAYLARI

22 Ağustos Perşembe günü yaşanan olayda, Rabia Altun, akrabasına ait tekel bayisinde çalışıyordu. Bir gün, bir arkadaşına markete borcu olan birinin adını sordu. Bu mesajları gören arkadaşının erkek arkadaşı, duruma sinirlendi ve mekâna geldi. Kız arkadaşının üzerine yürüyen grup, Altun’u tehdit etti ve darp etti. Saldırı sırasında Altun’un ön dişleri kırıldı. O anlar güvenlik kameralarına kaydedildi. Altun ve ailesi, karakola gidip şikayetçi oldular ancak saldırganlar adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bu durum genç kızı derinden etkiledi ve iş yerine gitmekte zorlandı.

RABİA ALTUN’UN AÇIKLAMALARI

Rabia Altun, olay sonrası yaşadığı psikolojik travmayı ve fiziksel zararlarını anlattı. "Bir arkadaşımın borcu olan kişinin adını sordum ve bu durumdan sonra erkek arkadaşının tepkisini aldım. Bayiyi bastılar ve beni darp ettiler. Dişlerim kırıldı ve bu durum yüzünden okula bile maskesiz gidemiyorum," dedi. Saldırganların serbest bırakılması Altun’u daha da üzmüş. "Dişlerim kırıldı ve fiziksel olarak büyük zarar gördüm. Psikolojik olarak da çok etkilendim. Artık aynada kendimi göremiyorum ve dışarı çıkmakta zorlanıyorum," şeklinde konuştu.

AİLENİN TEPKİSİ

Rabia Altun'un annesi Hanife Altun, kızının yaşadığı durumu ve saldırganların serbest bırakılmasını eleştirdi. "Kızım okuluna gidemiyor, dişleri kırıldı ve zarar gördü. Kamera kayıtlarında her şey açıkça görünüyor ama saldırganlar adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Kızımın hayatı mahvoldu ve ben devletimizden adalet bekliyorum. Bu çocuklar nasıl cezasız kalabilir? Bu adaletsizlik nasıl açıklanabilir?" diye sordu.

ANNE ALTUN'UN ÇAĞRISI

Anne Altun, devletin adaletine olan güvenini kaybettiğini belirterek, "Kızım iki gecedir sabahlara kadar çığlık atıyor. Bu durumdan dolayı çok üzgün ve güçsüz hissediyorum. Kızımın dişlerini nasıl yaptıracağım, ne yapacağım bilmiyorum. Adalet bekliyoruz, bu çete gibi davranan kişilere ceza verilmesini istiyoruz. Kızımın yaşadığı travma ve fiziksel zarar çok büyük. Herkesin vicdanına sesleniyorum," dedi.

Kaynak: İHA