Büyükşehir Cengiz Topel’den ilk uçuş için ek otobüs seferi koyacak mı?

Yıllar sonra Cengiz Topel Hava Limanı’ndan kalkacak ilk tarifeli uçak, Trabzon’a gidecek. Sefer doluluk oranları yüksek seviyede seyrederse, uçak tarifelerinin artması bekleniyor.

Büyükşehir Cengiz Topel’den ilk uçuş için ek otobüs seferi koyacak mı?

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, birkaç gün önce gerçekleştirilen AK Parti Kartepe İlçe Danışma Kurulu toplantısında Cengiz Topel Hava Limanı’yla ilgili müjdeyi verdi. Hazırlanan planlamaya göre Cengiz Topel’den Trabzon’a, Trabzon’dan da Cengiz Topel’e 41 gün içinde 7 gidiş 7 geliş olmak üzere 14 sefer yapılacak.

SEFERLER BAŞLIYOR

Cengiz Topel Hava Limanı’ndan Trabzon’a hareket edecek ilk tarifeli uçak, 9 Ağustos Cuma günü saat 08:20’de kalkacak. 16 Ağustos, 23 Ağustos, 30 Ağustos, 6 Eylül, 13 Eylül ve 20 Eylül tarihleri arasında Kocaeli’den Trabzon’a, Trabzon’dan da Kocaeli’ye uçak seferleri düzenlenecek.

BİR TALEP VAR

Kocaeli’den 9 Ağustos’ta hareket edecek ilk uçak için vatandaşlar biletlerini Pegasus’tan almaya başladı. Ancak bu heyecanlı uçuş için vatandaşların bir de talepleri var.

İLK OTOBÜS 07:50’DE

Bilindiği üzere İzmit’ten Cengiz Topel Hava Limanı’na Hat 281 numaralı otobüs gidiyor. Söz konusu otobüsün İzmit Batı Terminalinden ilk sefer saati ise 07:50’de başlıyor. İlk uçak seferi ise saat 08:20’de. Yani İzmit’ten toplu taşıma ile Cengiz Topel Hava Limanı’na gelmek isteyen bir vatandaşın uçağa yetişme imkanı yok.

SEFER SAATİ DEĞİŞİKLİĞİ

Bu nedenle vatandaşlar, uçuş gününe özel Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden sefer saatlerini erkene çekmesini istiyor. Öte yandan talebe göre kentin batı yakasına dahi bir ulaşım planlaması yapılabileceği ifade ediliyor.

TIPKI HAT 250 GİBİ

Öte yandan ilerleyen günlerde, Cengiz Topel Hava Limanı’ndaki uçuşların ilgi görmesi ve seferlerle yeni gelişmeler yaşanması takdirde, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin tıpkı Sabiha Gökçen Hava Limanı’na direkt giden Hat 250 benzeri bir ulaşım planlaması yapabileceği ifade ediliyor.

Kaynak: Cansu Kızılkaya