Büyükşehir Hürriyet’in iddialarına canlı yayına bağlanarak cevap verdi!

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in, Büyükşehir Belediyesi ile ilgili bazı iddialarına Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sadık Uysal, canlı yayına bağlanarak cevap verdi

Büyükşehir Hürriyet’in iddialarına canlı yayına bağlanarak cevap verdi!

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Nokta TV ekranlarında “Ebru Şimşek ile Şehirde Konuşulmayanlar” programının konuğu oldu. Programa katılan Hürriyet Nokta Medya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cezmi Çiçek ve Gazeteci Ahmet Akçaalan ve Ebru Şimşek’in sorularına yanıt verdi.

BÜYÜKŞEHİR ENGELLİYOR MU?

Yaklaşık 2 buçuk saat süren canlı yayında İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Büyükşehir Belediyesi ile arka kapı diplomasisi yürütmeye çalıştıklarını ancak bazı etkinliklerinin Büyükşehir Belediyesi tarafından engellendiğini ifade etti. “Biz etkinlik yapmaya başladıktan sonra bütün alanlarda etkinlik yapmaya başladılar” diyen Hürriyet, “Ne zaman görülmüş büyükşehir belediyesinin tüm meydanlarda etkinlik yaptığını” diye sordu.

“CANLI YAYINA BAĞLANDI”

Hürriyet’in etkinlik alanı itirazı sonrası Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sadık Uysal canlı yayına bağlanarak iddialara cevap verdi. Kendisinin bürokrat olduğu için siyasi polemiğe girmeyeceğini ifade eden Uyasal, “Yayını dinledim. Bir konuyu düzeltmem gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi’nin özellikle alanlarla ilgili, etkinliklerle ilgili kısımdan mesulüm. Bugüne kadar bize İzmit Belediyesi’nden gelmiş olan yer talepleri hep şu şekildedir. Fatma Başkan da oradan baktığında yazışmalardan görecektir. Milli İrade Meydanı, Kent Meydanı veya SEKA Park veya Güneş Sahnesi’nden uygun olanın tahsis edilmesi diye.

“HER DAİM CEVAP VERDİK”

Takdir edersiniz ki özellikle bu etkinlikler milli bayramlarda çok kullanılan yerlerdir. Biz her daim İzmit Belediyesi’nin talebine cevap verdik. Güneş Sahnesi’nde etkinlik yaptılar. Resmi yazıyla uygundur dedik. Eski valilik meydanı uygundur dedik. Zamanı geldi SEKA Park da uygudur dedik ve bugüne kadar İzmit Belediyesi’nin yaptığı etkinliklere de bakarsanız Fatma Başkan da bunu biliyordur. Bizim kendi alanlarımız ve tahsis ettiğimiz alanlar. Buradaki bir yanlışı öncelikle düzeltmemiz gerekiyor. Elimizde size olumlu yazılmış belgeleri mevcut. Ben bir bürokrat olduğum için konuyla ilgili ancak bu kadar açıklama yapabilirim. Belgelerin hepsini mutlaka size göndereceğim” ifadelerini kullandı. .

“BİR DAHA VERMEDİNİZ”

Uysal’ın canlı yayına bağlanması sonrası bir açıklamada daha bulunan Başkan Hürriyet, “Farklı bir şey söylemedim. Hepsini birden yazıyoruz. Çünkü bir yeri yazdığımızda orası uygun değil yazışmalar uzun sürüyor. Sadık Bey biz ne yaşadığımızı biliyoruz. Daire başkanlarınızın Milli İrade Meydanı’nda ufacık bir etkinlik yapacağımız zaman bile tepemize çöküp de, ‘Burayı kullanamazsınız’ dediğinde yazı yazalım diyoruz. Yazıyı çat diye bahane ile reddettikleri, Kent Meydanı’nda yaptığımız birçok etkinliği biz izin almaksızın yaptık zaten. Metazori şeklinde yapıldı. Daire başkanlarınızın nasıl sürekli telefon üzerine telefon ettiğini, kullanamazsınız dediğini, SEKA Park’ı nasıl çiçeklerle donattığınızı, sırf biz kullanmayalım diye. Tamam evet bir kere verdiniz. Bir daha vermediniz. Hep bir bahane ürettiniz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ