Büyükşehir inandırdı, 109 kilodan 84'e düştü! İradenin zaferi

Büyükşehir, Anne Şehir Merkezi’nde Hanife Keskin spora 109 kiloyla başladı. Kilo vermesini zorlaştıran rahatsızlıklarına rağmen şimdi 84 kiloya indi

Büyükşehir inandırdı, 109 kilodan 84'e düştü! İradenin zaferi

KENDİME HİÇ İNANMIYORDUM, BURASI BANA İNANDIRDI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Kadın Aile Hizmetleri Şube Müdürlüğü'ne bağlı Anne Şehir Merkezi, kadınlara enerji sağlayan, motivasyonlarını artıran, beslenme yardımı sunan ve kilo problemlerine çözüm sunan bir merkez olarak öne çıkıyor. Bunlardan biri, fazla kilolar nedeniyle sağlık sorunları yaşayan ve doktoru tarafından kilo vermesi tavsiye edilen 48 yaşındaki Hanife Keskin'dir. Anne Şehir Merkezi'ne katıldıktan sonra sağlıklı kilo vermek ve kiloyu korumak isteyen iki çocuk annesi Hanife Hanım, başlangıçta kilo vereceğine inanmakta zorlandı ve motivasyonu düşük seviyelerdeydi. Körfez Güney Mahallesi'nde yaşayan Hanife Keskin, 109 kiloyla Anne Şehir Merkezi'nin yürüyüş grubuna katıldı. Bu süreçte profesyonel diyetisyen desteğiyle 109 kilodan 84 kiloya düşerek büyük bir başarı elde etti ve sağlıklı bir yaşamın kapılarını araladı.

MOTİVASYONUMUZU SÜREKLİ YÜKSEK TUTTUK

Anne Şehir Merkezi, alanında uzman spor ve pilates eğitmenleri, motivasyon grupları, fizyoterapist ve diyetisyenlerle kadınlara rehberlik eden bir merkez olarak çalışmalarına devam ediyor. Bu çerçevede, Anne Şehir Merkezi'nin diyetisyeni Seren Avcı, “Hanife Hanım’ın rahatsızlıkları nedeniyle kilo vermekte zorlandığını biliyorduk, ama biz birlikte başardık” diyerek süreci anlattı. Avcı, “Hanife Hanım yürüyüş grubumuza katıldığında 109 kiloydu. Demir, B12 gibi vitamin ve mineral eksiklikleri, safra kesesi sorunları, reflü ve eklem romatizması gibi sağlık problemleri vardı. İlk başta vücut kompozisyon ölçümleri, mezura ölçümleri ve kan tahlilleri yapıldı. Kendisine özel bir diyet programı hazırlandı. Aylık diyet görüşmeleri, güncellenmiş beslenme listeleri, düzenli ölçümler ve seminerlerle süreci destekledik. Spor ve düzenli beslenme sayesinde Hanife Hanım kilo verdi ve sağlıklı yaşama adım attı. Tüm ekip olarak motivasyon desteği sağladık ve elde ettiğimiz başarıdan çok mutluyuz” şeklinde konuştu.

BURADA BANA İNANDILAR

Kilo verdikten sonra hayatında birçok değişiklik yaşadığını belirten Keskin, “Aile hekimim, kilo vermemi bir uzman yardımıyla yapmamı önerdi ve ben de Anne Şehir Merkezi'ne başvurdum” diyerek sürecini anlattı. Hanife Keskin, “Anne Şehir Merkezi'ni bir arkadaşım aracılığıyla öğrendim ve kaydolduğumda 109 kiloydum, şimdi 84 kiloyum ve çok mutluyum. Kilolu olduğumda otobüslerin iki kişilik koltuklarını kapladığımda kendimi kötü hissediyordum. Yaşım ve sağlık sorunlarım nedeniyle kilo vereceğime inanmıyordum. Ancak merkez, bana hoşgörü ve sevgiyle yaklaştı, bana inandı ve ben de başardım. Burada diyetisyen, fizyoterapist ve pilates gibi destekler aldım. Hazırlanan egzersiz ve diyet programını uyguladım. Eğitmenlerim bana çok destek oldu ve motivasyon sağladı. Kilo verdikçe elbiselerimi daraltmam da motivasyonumu artırdı” dedi.

BEN BAŞARDIM, SİZ DE BAŞARABİLİRSİNİZ

Kilosu nedeniyle hareket kısıtlılığı yaşayan ve aile hekiminin diyet yapmasını önerdiği Hanife Keskin, “Namaz kılmakta zorluk çekiyordum, şimdi çok rahatım. Buraya severek ve istekle geliyorum” diyerek duygularını ifade etti. Hanife Hanım, “Başlangıçta çevremden inançsızlık gördüm, 'Başaramazsın, işin yok mu?' gibi yorumlar aldım. Ama hayatım büyük ölçüde değişti. Yürüyüşüm düzeldi, nefes alışım kolaylaştı, evdeki hareketlerim rahatladı, uyku düzenim düzeldi ve kendimi enerjik hissetmeye başladım. Kendime inanmakta zorlanıyordum, Anne Şehir Merkezi bana inanmamı sağladı. Evde eşim ve çocuklarım da çok destek oldular, onlara da teşekkür ederim. Anne Şehir Merkezi bana yol gösterdi ve ışık oldu. Ben de çevremdekilere ışık olmaya çalışıyorum. Burada bana inandılar, ben de kendime inandım ve sizler de başarabilirsiniz” diyerek başkalarına cesaret verdi.

Kaynak: Haber Bülteni