Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Büyükşehir meclisi bu konuyu konuştu: Kocaeli’de herkes bungalov yapmak istiyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısının ikinci oturumunda son dönemde popüler hale gelen bungolov evlerle ilgili madde görüşüldü. Ayrıca Derince Belediyesi’ne 150 milyon lira ek bütçe verileceği karara bağlandı.

Bu haberin fotoğrafı yok

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı meclisinin ikinci oturumu Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Meclis başkanlığını Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın gerçekleştirdiği toplantıda 23 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İYİ Parti Körfez meclis üyesi Fevzi Canbaz Kocaeli’de artan bungalov talebine ilişkin konuştu.

İLÇELERİMİZDE YOĞUN TALEP VAR 

Birçok ilçede bungalov yapımına yönelik talep geldiğinin altını çizden Canbaz, “Bungalov tipi evlere Kartepe, Körfez, Derince bölgelerinden talep var. Fakat talebimize karşı hala imar komisyonunda mevzuat bekleniyor. Bu konu hızlandırılabilir mi?” diye sordu. İmar ve Bayındırlık Komisyonu Sadullah Keleş bungalov talebine ilişkin, “Evet, komisyonumuzda böyle bir gündem var. Sapanca ve Adapazarı’nda yoğun bir şekilde bu tarz yapılar mevcut. Biz de bizim ilimiz genelinde hangi koşullarda oluşabileceğiniz komisyonda tartışıyoruz. Hızlı karar vermemiz gereken bir konu. Biz başıboş değil de belli şartlar sağlandığında yapılabilmesini tartışıyoruz. İlçelerimizden yoğun talep var” şeklinde konuştu. 

DERİNCE BELEDİYESİ’NE 150 MİLYON TL EK BÜTÇE 

Ayrıca meclis toplantısında görüşüken Derince Belediyesi’ne ek ödenek verilmesi maddesi de karara bağlandı. Alınan karara göre Derince Belediyesi’ne 150 milyon lira ek ödenecek verilecek.