Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Büyükşehir meclisinde ek bütçeye yeşil ışık

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantısında görüşülen ek bütçe oy çokluğu ile geçti.  

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ağustos

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantısı ikinci birleşimi bugün Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın başkanlık yaptığı mecliste 21 gündem maddesi görüşülerek karar bağlandı. Meclisin ana gündem maddesi olan belediyelere ek bütçe talebini içeren madde oy çokluğu ile kabul edildi. Başiskele, Kandıra ve Kartepe Belediyesi Başkanlığı’na ek ödenek oluşturulması ile ilgili rapora muhalefet itiraz etti. Başiskele Belediyesi’ne 250 milyon, Kartepe Belediyesi’ne 281 milyon, Kandıra Belediyesi’ne ise 62 milyon liralık ek bütçe talebi oy çokluğu ile meclisten geçti. 

21 GÜNDEM MADDESİ KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ 

Mecliste Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’nın Kocaeli İli Geneli Sanat Yapı Envanter Ve Gözle Muayene Çalışmaları Danışmanlık Hizmet Alım İşi hizmetinin ihale edilerek hizmet alımı yöntemiyle sürdürülmesinin Büyükşehir Belediyesi’ne verilmesi görüşüldü. Maddeye ilişkin Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Kocaeli genelindeki sanat yapılarının yani yol, köprü, alt geçit gibi ulaşım yapılarının kontrolünü yapacak ve depreme hazırlığını test edecek bir hizmet alımı yapacağız. Bir sonraki yıla sarkacağı için meclise gelmesi gerekiyor bu yüzden komisyona sevkini talep ediyorum” dedi. 21 Gündem maddesi komisyona havale edildi. 

TOPLU TAŞIMA İÇİN EK DESTEK

Plan ve Bütçe Komisyonu ile Ulaşım Komisyonu’nun destek ödemesi bedellerinin revize edilmesi ve Kocaeli sınırlarında toplu taşıma hizmeti verilen hatlarda, toplu taşıma hizmeti yürüten gerçek ve tüzel kişilere toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz ve indirimli yararlananlara ilişkin gelir desteği ödemesi yapılması görüşüldü. Madde oy birliği ile meclisten geçti.