Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Büyükşehir’de Ali Haydar Bulut’a hangi daire başkanlıkları bağlandı?

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, bu hafta sonu belediyede iki önemli hamle yaptı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, belediyenin organizasyon şemasında değişikliklere gitti. Büyükakın, Kent Tarihi ve Tanıtımı Daire Başkanı olarak görev yapan Doç. Dr. Ali Yeşildal’a, Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı görevini de verdi. Ve Yeşildal’ı doğrudan Genel Sekreter Balamir Gündoğdu’ya bağladı.

MERAK EDİLİYORDU

Başkan Büyükakın’ın aldığı bir diğer önemli karar ise Derince Belediyesi eski Başkanı Ali Haydar Bulut ile ilgili oldu. Bulut, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı görevine getirildi. Konuyla ilgili merak edilen bir diğer detay ise, Ali Haydar Bulut’a hangi dairelerin bağlanacağıyla ilgiliydi.

HANGİ DAİRELER BAĞLANDI?

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin yeni Genel Sekreter Yardımcısı Ali Haydar Bulut’a ilk etapta 4 daire başkanlığı bağlandı. Büyükşehir’in en büyük dairesi, Ayşegül Yalçınkaya’nın başkanı olduğu Fen İşleri Dairesi, ismi Derince Belediye Başkan aday adaylığı için geçen Adnan Pala’nın başkanı olduğu Kentsel Dönüşüm Dairesi, Ömer İslamoğlu’nun başkanı olduğu İtfaiye Dairesi ve yeni kurulan, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi başkanlığından bu göreve atanan Şemsettin Yıldırım’ın başkanı olduğu Afet İşleri Dairesi, Genel Sekreter Yardımcısı Ali Haydar Bulut’a bağlandı.

ALİ HAYDAR BULUT KİMDİR?

1967 Trabzon Vakfıkebir doğumlu. Derince Piri Reis İlkokulu, İzmit İmam Hatip Ortaokulu ve İzmit İmam Hatip Lisesi’nden mezun oldu. 1991 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Harita Mühendisliği bölümünü bitirdi. 1991-1994 yılları arasında İzmit Belediyesi’nde Harita Mühendisi olarak çalışmaya başladı. 1992-1993 yılları arasında Hava Asteğmen olarak Hava Kuvvetleri Komutanlığı emrinde askerlik görevini yerine getirdi. 1994-1999 yıllarında yeni kurulan Derince Belediyesi’nin Harita Planlama Müdürü olarak görev yaptı.

2 DÖNEM DERİNCE BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPTI

1999-2004 yılları arasında kendi kurduğu Harita ve Mühendislik işletmesinde çalıştı. 2004-2009 arasında Derince Belediye Başkanlığı yaptı. 2009-2014 yılları arasında Gebze Organize Sanayi Bölgesi (GOSB) Bölge Müdürlüğünü üstlendi. 2014-2019 yılları arasında yeniden Derince Belediye Başkanlığı yaptı. Bulut, evli ve 4 çocuk babası.