Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Büyükşehir’de KDV zammına muhalefet şerhi!

KBB Temmuz ayı meclis toplantısında KDV zammının gelir cetveline yansıtılması maddesine muhalefet grubu şerh koydu 

KBB Temmuz ayı meclis

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı olağan meclis toplantısı ikinci birleşimi bugün Kocaeli Uluslararası Kongre Merkezinde yapıldı. Toplam 17 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı meclis toplantısında Başkan Vekili Mustafa Soydabaş başkanlık yaptı. 

HACIBEKTAŞ BELEDİYESİNE MADDİ YARDIM

Meclis toplantısının ilk gündem maddesinde Nevşehir Hacıbektaş Belediyesi ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi arasında protokol imzalanması için yetki verilmesi görüşüldü. Hazırlanan protokol çerçevesinde Çivril Mahallesinde Kültür Tesisi yapılması için Büyükşehir Belediyesi maddi destek verecek. Madde oy birliği ile meclisten geçti. 

GEBZE’NİN BÜTÇE ARTIŞINA ŞERH

Toplantının İkinci gündem maddesinde ise Gebze Belediyesine ek ödenek oluşturulması görüşüldü. Madde oy çokluğu ile meclisten. Şerh gerekçesini açıklayan CHP grup Başkan vekili Engin Taşdemir, “İlçesinden de oy çokluğu ile geldi. Bütçe yapılandırılmasına arsa satışları ön planda olduğu için şerh koyduk” dedi. 

KDV ZAMMINA ŞERH

Meclis toplantısının üçüncü gündem maddesinde Plan ve bütçe komisyonunun Gelir Tarifesi değişikliği ile ilgili talebi görüşüldü. Talep doğrultusunda Resmi Gazete’de yayımlanan KDV artışının gelir tarifelerine yansıması maddesi görüşüldü. KDV zammını belediyenin tüm hizmetlerine yansıyacak olması nedeni ile CHP grubu maddeye şerh koydu. Şerh gerekçesini açıklayan Engin Taşdemir, “Merkezi hükümetin kararı vatandaşımızdan yana olduğumuz için muhalefet şerhi koyduk” dedi. 

“YASA GEREĞİ BİR İŞLEM”

Madde ile ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, “Büyükşehir Belediyesinin gelir tarifesi hep KDV dahil olarak gelir. Merkezi hükümetin bir KDV güncellemesi oldu. KDV’yi uygulamamız gerekiyor. Bu yasa gereği bir işlem” ifadelerini kullandı. 

“MİLLİ EĞİTİM İLE PROTOKOL”

Bir diğer gündem maddesinde ise ilkokul dördüncü sınıf öğrencilerine yönelik hayvan sevgisinin aşılanması ve sokak hayvanları ile ilgili farkındalık oluşturulması için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzalanması maddesi oy birliği ile geçti.