Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Büyükşehirde meclis günü: 7 katlı otoparkın kararını Tahir Büyükakın verecek

Büyükşehir Belediyesi mayıs ayı meclisi bugün gerçekleşecek. 118 gündem maddesinin görüşüleceği meclis toplantısını Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın yönetecek.

Büyükşehir Belediyesi mayıs ayı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi mayıs ayı meclisi bugün gerçekleşecek. Kocaeli Kongre Merkezi’nde saat 15.00’de başlayacak meclis toplantısını Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın yönetecek. 2023 yılı kesin hesap cetveli ikinci birleşimde görüşülmek üzere komisyona gönderilecek.

GAZZE KARDEŞ ŞEHİR OLACAK

Mecliste Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen Gazze şehrinin Kocaeli ile kardeş şehir olması kararı Büyükakın’a protokol yapma yetkisi verilecek. Büyükşehir meclisinin en önemli gündem maddelerinden biri ise araç kiralama ihalesi için yetki talebi olacak. Yapılacak ihalede mevcut araç filosunun dışına çıkılmadan, cumhurbaşkanlığının tasarruf tedbirlerine uyularak araçlar yeniden kiralanacak.

7 KATLI MEKANİK OTOPARK GÜNDEME GELİYOR

Depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılan Kocaeli Vergi Dairesi eski binasının yerine yapılması planlanan 7 katlı mekanik otopark ile ilgili 2 ay önce Kültür Varlıkları Koruma Kurulu karar verdi. Proje onayından sonra İzmit Belediyesi, İzmit Kent Konseyi ve Mimarlar Odası ise bu alana meydan yapılması için dilekçe sundu. Talepler nedeniyle mekanik otopark kararı için İmar Komisyonu tarafından süre uzatımı verilmişti.