Büyükşehirin 30 milyar borçlanma hakkı var! Parayı depreme hazırlıkta kullanacağım

Büyükşehir Belediyesi’nin 30 milyar TL borçlanma hakkının bulunduğunu ifade eden KBB Başkanı Tahir Büyükakın bu paranın şehri depreme hazırlamada kullanılacağını ifade etti.

Büyükşehirin 30 milyar borçlanma hakkı var! Parayı depreme hazırlıkta kullanacağım

Zorlu geçen Milli Mücadele’nin ardından kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yıldönümüne sayılı günler kaldı. Kocaeli Ticaret Ticaret Odası, Cumhuriyetin 100’üncü yılına özel bir etkinlik organize etti. Her ay toplanan Kocaeli Ticaret Odası Meclisi 100’üncü yıl özel oturumu gerçekleştirdi. Resim sergisi ile başlayan toplantının konuğu Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın oldu.

“ARTIK KAYNAĞA SAHİBİZ”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ni yaklaşık 6 milyar TL borç ile devraldıklarını ifade eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Borcun büyük bir kısmını ödedik. 4 milyar borç ödedik. Artık Büyükşehir Belediyesi’nin yaklaşık 30 milyar TL borçlanma hakkı var. Bu parayı metro için kullanmayı düşünüyordum diğer yandan da bakanlığın yapması için çabalıyordum. Metroyu bakanlık yapacak. Bu para kenti depreme hazırlamada kullanacağımız para oldu. Artık kaynağa da sahibiz. Depreme en hızlı hazırlanan şehir olacağız.

“5 YILDA TAMAMLANACAK”

Kocaeli'nin tamamındaki apartmanları tarıyoruz. 100 bin binayı geçti. Belli alanlar riskli alanlar ilan edilecek. Belli alanlar kendiliğinden dönüşebilir hale gelecek. Bunu yaparsak şehrimizin önümüzdeki 15 yılında inşaat alanında çok büyük hareketlilik olacak. Fuar alanında düğün salonları çalışmaları tamamlanacak. Burayı eski formatına uygun olarak yeniden inşa ediyoruz. Eskiden yüklenmiş olduğu fonksiyonlar da devam edecek. Milli irade meydanı bitmez üzere. Alikahya Hattına tramvay ihalesi yapmıştık. İptal edilmişti. Yeniden ihale yapacağız. 2 yıllık bir süreci var. Şehir hastanesinde ciddi mesafe alındı. Metro çok büyük yatırım. Karar çıktı. Bütçeye girecek. Toplamda 5 yıl bir zaman zarfında olacak. Güneye doğru uzanacak hat” dedi.