Büyükşehir'in o kurumu gündem oldu: Baskı iddiaları mahkemeye gidecek

Hak-İş Sendikası yöneticileri tarafından işçilere baskı yaptığı iddia edilen İSAŞ TES-İş İşyeri Baş Temsilcisi Yakup Oğuz, iddiaları yalanladı. 1 buçuk sene önce emekli olduğunu ve İSAŞ ile bağlanlantısının kalmadığını ifade eden Oğuz, konu ile ilgili suç duyurusunda bulunacağını ifade etti.

Büyükşehir'in o kurumu gündem oldu: Baskı iddiaları mahkemeye gidecek

İzmit Su A.Ş. işçileri, bağlı oldukları TÜRK-İŞ Konfederasyonu'na bağlı TES-İŞ Sendikası'ndan 'memnuniyetsizlikleri' nedeniyle geçtiğimiz haftalarda istifa etti. İşçiler, HAK-İŞ'e bağlı Enerji İşçileri Sendikası'na katılmaya başlayınca, TES-İŞ Sendikası'nın yöneticileri ve şube temsilcisi Yakup Oğuz’un işçileri tehdit ederek geri dönmeye zorladığı iddia edildi. Yeni Şafak Gazetesi ile işçihaber.net basında yer alan haberler sonrası Enerji İş Sendikası haberleri işçilere SMS atarak “zulme ses çıkaran” basın organlarına teşekkür etti.

YALANLADI

Haberlerde, TES-İŞ Sendikası'nın temsilcisi Yakup Oğuz'un, sendikadan aldığı yüksek ücretlerle işçilere baskı yaptığını ve bu düzenin yeni temsilci Abdullah Yılmaz ile devam ettiği iddia edildi. Yaklaşık 1 buçuk sene önce İzmit Su A.Ş.’den emekliği olduğunu ifade eden Yakup Oğuz gazetemize açıklamalarda bulunarak iddiaları yalanladı.

“KİMSEYE BASKI YAPMADIM”

İSAŞ’ta teknik eleman olarak görev yaptıktan sonra bir buçuk sene önce emekli olduğunu ifade eden Yakup Oğuz, “2019 yılında İSAŞ’da TİS yetkisini alan TES-İŞ Sendikası’nda, çalışma arkadaşlarımın teveccühü ile İşyeri Baş Temsilciliği görevinde bulundum. 6 Mart 2023 tarihinde kendi isteğim doğrultusuna emekli oldum. İSAŞ’ta teknik elemanların çoğu ayrıldı. Teknik konularda danışılması konusunda bir görüşme yapmadım. Sendika değişim süreci yaklaşık 15 aylık bir süreç. Hiçbir işçi arkadaşı arayıp tehdit etmedim. Baskı da yapmadım. İlgili sendikanın tarafıma yaptığı 50 bin lira ödeme alıyor ve baskı yapıyor iddiaları yalan.

“İFTİRA SONRASI SENDİKAYA GERİ DÖNDÜLER”

Ben de sendikadan geliyorum. Görev yapmadığım, emekli olduğum halde hiçbir araştırmaya gerek duyulmadan beni siyasi parti kimliğimle öne çıkararak, emek sınıfın onurlu emekçilerini tehdit etmekle ve ücret almak gibi ağır suçlamalara maruz bırakıldım. Yaklaşık 11 arkadaşımız HAK-İş’e bağlı Enerji İşçileri Sendikası Genel Sekreteri Kadir Küçükali ile toplantı yapıyorlar. Bu normal bir süreç. Ama bu iddiaların o toplantı sonrası ortaya çıkması düşündürücü. Kaynağını sorduğumuzda ‘İş yerinde konuşuluyormuş’ gibi temeli olmayan cevaplar verdiler. Bu haber sonrasi Hak İş’e geçen arkadaşlar bana karşı yapılan iftira haberler nedeni ile Hak İş’ten istifa edip TES İş’e geri döndü.

“İSPAT ETSİNLER İADE EDECEĞİM”

Baş Temsilci olarak görev yaptığım süresince para aldığımı ispat etsinler, gerekli ödemeyi kendilerine iade edeceğim. Süreç ile ilgili avukatlarımız dosyaları inceleniyor. Hak İş’in yardımcıları, genel sekreteri ile ilgili yasal yollara başvuracağım. Üzgünüz. Gerçekten her koşulda tüm arkadaşlara gece gündüz tüm sorunlarına maddi manevi olarak destek olduk. Geldiğimiz nokta çok farklı oldu. Siyasi kimlik üzerinden vurmaya çalıştılar. Siyasi parti kimliği üzerinden vurgular. CHP İzmit adayıydım. Siyasi kimlik üzerinden baskı kurduğumu iddia ediyorlardı.

Büyükşehir'in o kurumu gündem oldu: Baskı iddiaları mahkemeye gidecek - Resim : 1

Büyükşehir'in o kurumu gündem oldu: Baskı iddiaları mahkemeye gidecek - Resim : 2 Büyükşehir'in o kurumu gündem oldu: Baskı iddiaları mahkemeye gidecek - Resim : 3 Büyükşehir'in o kurumu gündem oldu: Baskı iddiaları mahkemeye gidecek - Resim : 4 Büyükşehir'in o kurumu gündem oldu: Baskı iddiaları mahkemeye gidecek - Resim : 5 Büyükşehir'in o kurumu gündem oldu: Baskı iddiaları mahkemeye gidecek - Resim : 6 Büyükşehir'in o kurumu gündem oldu: Baskı iddiaları mahkemeye gidecek - Resim : 7 Büyükşehir'in o kurumu gündem oldu: Baskı iddiaları mahkemeye gidecek - Resim : 8 Büyükşehir'in o kurumu gündem oldu: Baskı iddiaları mahkemeye gidecek - Resim : 9 Büyükşehir'in o kurumu gündem oldu: Baskı iddiaları mahkemeye gidecek - Resim : 10

Kaynak: Serhat Güneş