Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Büyükşehir’in yeni genel sekreteri kim olacak?

Büyükşehir Belediyesi’nin yeni genel sekreterinin bu hafta içi açıklanması bekleniyor. İşte 2. koltuk için ismi geçen isimler…

Büyükşehir Belediyesi’nin yeni genel

31 Mart yerel seçimlerinde Tahir Büyükakın ikinci kez Büyükşehir Belediye başkanlığı koltuğuna oturdu. Seçimlerin ardından mevcut genel sekreter Balamir Gündoğdu görevinden ayrılarak, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın danışmanı oldu.

İÇERİDEN Mİ, DIŞARIDAN MI?

22 Nisan tarihinden itibaren boşalan genel sekreterlik koltuğuna kimin oturacağı kentin en çok merak edilen konuları arasında. Büyükşehir’in koridorlarında yeni genel sekreterinin içerden mi, dışarıdan mı geleceği konuşuluyor.

EN İDDİALI ADAYLAR…

İddialara göre yeni genel sekreterin mevcut genel sekreter yardımcıları arasından olacağı ifade ediliyor. Genel sekreter yardımcılarından Hasan Aydınlık, Gökmen Mengüç ve Ali Haydar Bulut en iddialı adaylar arasında.

AHMET KARADAĞ…

Genel sekreterlik için ismi geçen isimlerin arasında Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karadağ da bulunuyor. Karadağ, Diyarbakır Su ve Kanal İdaresi Genel Müdürlüğü, Darıca Başkan Yardımcılığı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesinde Daire Başkanlığı gibi görevler üstlendi.

GÜNDEMDEKİ İSMLER…

Kocaeli Büyükşehir Belediye Genel Sekreterlik görevi için gündeme gelen isimlerden biri de Ulaş Akhan oldu. Akhan, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin eski genel sekreteriydi. Kulislerde ismi en çok geçen isimlerin başında Dr. Hayri Baraçlı da var.

5 YIL BOYUNCA YÜRÜTTÜ

Baraçlı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde 5 yıl boyunca genel sekreterlik görevini yürüttü. 2 yıl önce Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreterliği görevine getirilen Baraçlı, Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor.

GÖREVİNDEN AYRILACAK

5 Haziran’da gerçekleştirilecek olan Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı seçimlerinde başkanlığa CHP’li bir ismin seçileceğinden dolayı Dr. Hayri Baraçlı görevden ayrılacak.

HASAN AYDINLIK

GÖKMEN MENGÜÇ

ALİ HAYDAR BULUT

AHMET KARADAĞ

ULAŞ AKHAN

    HAYRİ BARAÇLI