ÇALIŞAN ANNELERE 325 EURO DESTEK BAŞVURU EKRANI: SGK 325 Euro Destek Kimler Alabilir? SGK Çalışan Annelere 325 Euro Destek Başvuru Nasıl Yapılır?

Çalışan annelere 325 Euro destek müjdesi geldi. SGK, "Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi için ikinci faz çalışmalarına start verdi. ABD'nin desteklediği projede çalışan annelere ayda 325 Euro verilecek. Peki, 325 euro destek başvuru nasıl yapılır? İşte yanıtı..

ÇALIŞAN ANNELERE 325 EURO DESTEK BAŞVURU EKRANI: SGK 325 Euro Destek Kimler Alabilir? SGK Çalışan Annelere 325 Euro Destek Başvuru Nasıl Yapılır?

SGK ÇALIŞAN ANNELERE 325 EURO DESTEK BAŞVURU EKRANI / çalışan annelere 325 Euro destek müjdesi resmen verildi. Milyonlarca vatandaşın gündeminde ilk sırada yer alan çalışan annelere destek mesajı detayları belli oldu. SGK, "Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesinin 2. fazını hayata geçirmek üzere kolları sıvadı. Çocuğu 0-36 ay arasında olan annelerin yararlanabileceği 325 euro destek kimler alabilir merak konusu oldu. Peki, SGK 325 Euro destek başvuru nasıl yapılır? İşte SGK'dan çalışan annelere 325 euro destek başvuru ekranı..

SGK ÇALIŞAN ANNELERE 325 EURO DESTEK

Amerika Birleşik Devletleri tarafından finansman desteği sağlanan çalışan annelere 325 Euro destek projesi henüz hayata geçmedi. Söz konusu projeyle 0-36 ay arasında çocuğu olan ve çocuk bakım sorumlulukları nedeniyle çalışamama riski olan kadınlar desteklenecek. Bu noktada çalışan annelerin kayıtlı istihdamda kalmaları veya istihdama katılmaları amaç ediniyor. Ankara, İstanbul ve İzmir'de 12 ay boyunca uygulanacak proje ardından çalışan annelere ayda 325 Euro destek verilecek. Eğitimli ve sigortalı çocuk bakıcılığının teşviki hedeflenirken 3500'ü anne ve 3500'ü bakıcı olmak üzere toplam 7 bin kadın destek alacak.

SGK 325 EURO DESTEK BAŞVURU NASIL YAPILIR?

SGK 325 Euro destek başvuru nasıl yapılır merak edenler için hemen belirtelim ki başvuru ekranı henüz açılmadı. SGK destek başvuru ekranı ve şartları önümüzdeki günlerde belli olacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan açıklamasında, "SGK'nın uygulayıcısı olduğu, Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi de bunlardan birisi. Toplam bütçesi 15,3 milyon avro olan projeyle üç büyük ilimizde, 12 ay boyunca çalışan annelere 325 avro destek sağlanacak. Proje sayesinde hem anneler aldıkları maddi destekle istihdamdan kopmamış olacak hem de eğitimli ve sertifikalı çocuk bakıcılarımızın istihdamı teşvik edilecek. Bu projemizle anneleri de çocukları da bakıcıları da desteklemiş olacağız" dedi.